Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

ESTA for monegaskiske borgere

ESTA for monegaskiske borgere

Berettigelse til ESTA

Valid Monegaskiske statsborgere kan ansøge om en ESTA
Valid Monaco blev medlem af Visa Waiver-programmet i 1991
Valid Monaco er et aktivt medlem af Visa Waiver-programmet.

Andre krav til ESTA

➤ ESTA er til besøgpå mindre end 90 dage
Rejsende, der ankommer via land, luft eller sø, skal have en ESTA
Gyldigt elektronisk og maskinlæsbart pas er påkrævet
➤ ESTA er til turisme-, forretnings-, transit-, medicinske eller transitformål
➤ Der kræves en separat ESTA-ansøgningpr. spædbarn, barn, teenager eller voksen rejsende.


Monegaskiske statsborgere kan ansøge om en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumfritagelse for at rejse til USA. ESTA giver borgere i Monaco mulighed for at besøge USA med henblik på turisme, forretning, transit, medicin og korte studier uden visum i op til 90 dage pr. besøg. Monaco blev føjet til Visa Waiver-programmet i 1991. Men sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at imødegå terrortrusler, har gjort det nødvendigt at screene rejsende inden deres ankomst til USA.

ESTA blev etableret i 2009 med det formål at strømline behandlingen af visumfritagelsesansøgere og give U.S. Customs and Border Protection samt Department of Homeland Security (DHS) mulighed for at forhåndsscreene rejsende i forhold til adskillige databaser med no-fly, kriminelle og terrorlister. Siden 2009 har monegaskiske statsborgere således skullet have en godkendt ESTA-ansøgning for at kunne rejse ind i USA. Men hvis en monegaskisk statsborger nægtes eller ikke er berettiget til ESTA, eller ønsker at besøge USA i mere end 90 dage eller til andre rejseformål end dem, der er tilladt under ESTA, så skal den monegaskiske pasindehaver ansøge om det relevante amerikanske visum.

Monegaskiske statsborgere skal ansøge om ESTA online. En ESTA er påkrævet, før man går ombord på et fly eller skib eller kører gennem grænsen til USA, og skal ansøges mindst 72 timer før afrejse. Et gyldigt, elektronisk pas, der ikke er udløbet, skal bruges til ESTA-ansøgningen. Ansøgere kan gennemgå de detaljerede ESTA-krav samt besøge ESTA FAQ for at få flere oplysninger, før de går i gang med deres ESTA-ansøgning.

En godkendt ESTA-ansøgning giver ikke en monegaskisk statsborger det samme niveau af rettigheder som en amerikansk visumindehaver. En amerikansk visumansøger skal udfylde en mere omfattende ansøgningsformular, kaldet DS-160, og deltage i et interview på et amerikansk konsulat eller ambassade. Afhængigt af visumtypen kan ansøgere desuden være nødt til at forberede yderligere dokumenter for at bevise ægtheden af deres amerikanske rejseplaner og formål, før de rejser ind i landet.

Rådgivning om ESTA-ansøgning
  • Ansøgninger skal indsendes mindst 72 timer før afrejse til USA.
  • Afviste ESTA-ansøgere kan stadig ansøge om et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum.
  • En godkendt ESTA kan til enhver tid tilbagekaldes og garanterer ikke adgang til USA.

Få mere at vide om ESTA

Fordele ved ESTA
  • Kan bruges til flere indrejser
  • Online desktop- eller mobilapplikation
  • To års gyldighed eller datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først
  • Beslutninger om ESTA-ansøgninger gives normalt øjeblikkeligt

Ansøg om ESTA