Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

ESTA for belgiske statsborgere

ESTA for belgiske statsborgere

Berettigelse til ESTA

Valid Belgiske statsborgere kan ansøge om en ESTA
Valid Belgien blev medlem af Visa Waiver-programmet i 1991
Valid Belgien er et aktivt medlem af Visa Waiver-programmet.

Andre krav til ESTA

➤ ESTA er til besøgpå mindre end 90 dage
Rejsende, der ankommer via land, luft eller sø, skal have en ESTA
Gyldigt elektronisk og maskinlæsbart pas er påkrævet
➤ ESTA er til turisme-, forretnings-, transit-, medicinske eller transitformål
➤ Der kræves en separat ESTA-ansøgningpr. spædbarn, barn, teenager eller voksen rejsende.


Sidst opdateret 1. februar 2023

Kan belgiske statsborgere ansøge om en ESTA?

Belgiske statsborgere kan ansøge om en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumfritagelse for at rejse til USA. ESTA giver belgiske statsborgere mulighed for at besøge USA med henblik på turisme, forretning, transit, medicin og korte studier uden visum i op til 90 dage pr. besøg. Belgien blev føjet til Visa Waiver-programmet i 1996. Men sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at imødegå terrortrusler, har gjort det nødvendigt at forhåndsscreene rejsende, før de ankommer til USA.

ESTA blev etableret i 2009 med det formål at strømline behandlingen af visumfritagelsesansøgere og give U.S. Customs and Border Protection samt Department of Homeland Security (DHS) mulighed for at forhåndsscreene rejsende i forhold til adskillige databaser med no-fly, kriminelle og terrorlister. Siden 2009 har belgiske statsborgere derfor skullet have en godkendt ESTA-ansøgning for at kunne rejse ind i USA.

Kan en belgisk statsborger blive længere end 90 dage?

Enhver belgisk statsborger, der ønsker at rejse ind i USA i mere end 90 dage eller til andre formål end dem, der er tilladt under ESTA-programmet, skal ansøge om et andet visum. Yderligere detaljer kan findes ved at besøge det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside og bruge det gratis"Visa Wizard tool".

Kan en belgisk statsborger forlænge sin ESTA ud over 90 dage?

Når du har fået adgang til USA under Visa Waiver-programmet, har du ikke ret til at forlænge dit ophold ud over den oprindelige periode på 90 dage. Du skal derfor forlade USA inden for den 90-dages periode. Hvis du vil have flere oplysninger om forlængelse af dit ophold, kan du besøge U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) hjemmeside.

Kan en belgisk statsborger ændre sin status efter indrejse i USA?

Når du er rejst ind i USA under Visa Waiver-programmet, har du ikke tilladelse til at ændre din status i USA. Hvis du vil vide mere, kan du besøge siden Change My Nonimmigrant Status på U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) hjemmeside.

Hvornår skal en belgisk statsborger ansøge om en ESTA?

Det anbefales, at belgiske statsborgere udfylder deres ESTA-ansøgning 72 timer før deres afrejsedato. Alle detaljer kan findes ved at besøge ESTA-kravene eller siden med ofte stillede spørgsmål om ESTA. Det anbefales at gennemgå disse sider, før du starter en ESTA-ansøgning for at undgå forsinkelser eller risikoen for, at en ESTA bliver afvist.

Det er et krav at være belgisk statsborger, før man kan ansøge om en ESTA til USA, så rejsende, der har et pas eller rejsedokument med en anden status, skal ansøge om et fuldt amerikansk besøgsvisum og ikke en ESTA.

Hvor lang tid tager det at modtage en ESTA?

Belgiske statsborgere kan forvente, at deres ESTA-ansøgning normalt vil blive behandlet og godkendt inden for 30 minutter, og tilladelsen sendes via e-mail i form af et PDF-dokument. Det er ikke nødvendigt at printe eller fremvise nogen dokumenter i lufthavnen, da ESTA'en gemmes elektronisk i forhold til passet i det amerikanske immigrationssystem.

Hvad hvis jeg bliver nægtet en ESTA?

Hvis en belgisk statsborger bliver nægtet eller ikke er berettiget til ESTA, eller ønsker at besøge USA i mere end 90 dage eller til andre rejseformål end dem, der er tilladt under ESTA, så skal den belgiske pasindehaver ansøge om det relevante amerikanske visum.

Belgiske statsborgere skal ansøge online om ESTA. En ESTA er påkrævet, før man går ombord på et land-, luft- eller skibsfartøj til USA, og skal ansøges mindst 72 timer før afrejse. Et gyldigt, elektronisk pas, der ikke er udløbet, skal bruges til ESTA-ansøgningen. Ansøgere kan gennemgå de detaljerede ESTA-krav samt besøge ESTA FAQ for mere information, før de begynder på deres ESTA-ansøgning.

En godkendt ESTA-ansøgning giver ikke en belgisk statsborger det samme niveau af rettigheder som en amerikansk visumindehaver. En amerikansk visumansøger skal indsende en mere omfattende ansøgningsformular, kaldet DS-160, og deltage i et interview på et amerikansk konsulat eller ambassade. Afhængigt af visumtypen skal ansøgere muligvis også forberede yderligere dokumenter for at bevise ægtheden af deres amerikanske rejseplaner og formål, inden de rejser ind i landet.

Skal jeg tage en printet version af min rejsetilladelse med til lufthavnen?

Det er ikke nødvendigt at printe din rejsetilladelse ud, da systemet er fuldt elektronisk, og dit land-, sø- eller luftfartsselskab vil kunne indhente oplysninger om din ESTA-status fra DHS. Det kan være en god idé at printe papiret ud, så du har en bekræftelse ved hånden og kan holde styr på dit ansøgningsnummer.

Hvor privat er ESTA's hjemmeside?

ESTA-hjemmesiden overholder de regler, der er fastsat i United States Privacy Act. Den hostes og drives også af den amerikanske regering, og de har implementeret teknologi til at sikre sikkerheden af data og andre vigtige oplysninger på hjemmesiden. Du kan se DHS' nuværende foranstaltninger for databeskyttelse her.

Hvad skal min computer have for at kunne indsende en ansøgning på ESTA-platformen?

Minimumskravene er en internetbrowser med 128-bit krypteringssupport. Browseren skal være opdateret til den nyeste version med JavaScript aktiveret og indstillet til at acceptere cookies. Alle større browsere understøttes, men hvis du oplever problemer, skal du huske at tjekke minimumskravene ovenfor. Hvis du stadig oplever problemer, kan du prøve at bruge en anden browser.

Under hvilke omstændigheder skal jeg ansøge om en ESTA igen?

Her er de mulige scenarier, der kan kræve en ny rejsetilladelse:

 • Du gennemgår en navneændring
 • Du har fået udstedt et nyt pas, uanset årsagen.
 • Du gennemgår en kønsændring
 • Dit statsborgerskab ændrer sig
 • Hvis dine omstændigheder har ændret sig, og det direkte påvirker gyldigheden af nogle af de spørgsmål, du har besvaret i din tidligere ansøgning.
 • Din nuværende rejsetilladelse er udløbet, fordi de to år er gået, eller dit pas er udløbet. (Bemærk, at selvom der er en toårig periode på alle godkendte ansøgninger, udløber din rejsetilladelse automatisk også, hvis dit pas udløber inden for de to år).

Jeg er indehaver af en gyldig, godkendt rejsetilladelse. Men den udløber under mit ophold, og før jeg forlader USA. Skal jeg ansøge om en ny, før jeg rejser til USA?

Det er ikke nødvendigt at ansøge igen, da en godkendt ESTA kun er påkrævet ved ankomsten til USA.

Jeg har dobbelt statsborgerskab, og mit ikke-VWP-pas er udløbet. Hvilket pas skal jeg bruge?

Du skal indtaste de mest aktuelle oplysninger for alle dine pas og statsborgerskaber. Du kan dog bruge det VWP-berettigede pas, du ønsker, til din ESTA-ansøgning.

Kan jeg lade et obligatorisk felt stå tomt, og vil min ansøgning blive afvist, hvis jeg gør det?

Ansøgere rådes til at udfylde alle obligatoriske felter på formularen. Unøjagtige oplysninger vil ikke nødvendigvis resultere i en afvisning af en ansøgning, men kan resultere i yderligere behandlingstid, før der kan træffes en beslutning.

Hvorfor er mine arbejdsgiveroplysninger relevante?

Oplysninger om din arbejdsgiver er med til at fastslå, at du ikke har planer om at rejse ind i USA som immigrant. Din status for rejsetilladelse er stadig kun inden for en ikke-immigrant kapacitet, og som individ skal du udvise din hensigt om at vende tilbage til dit oprindelsesland.

Rådgivning om ESTA-ansøgning
 • Ansøgninger skal indsendes mindst 72 timer før afrejse til USA.
 • Afviste ESTA-ansøgere kan stadig ansøge om et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum.
 • En godkendt ESTA kan til enhver tid tilbagekaldes og garanterer ikke adgang til USA.

Få mere at vide om ESTA

Fordele ved ESTA
 • Kan bruges til flere indrejser
 • Online desktop- eller mobilapplikation
 • To års gyldighed eller datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først
 • Beslutninger om ESTA-ansøgninger gives normalt øjeblikkeligt

Ansøg om ESTA