Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

ESTA for argentinske statsborgere

ESTA for argentinske statsborgere

Berettigelse til ESTA

Invalid Argentinske statsborgere kan ikke ansøge om en ESTA
Invalid Argentina kom med i Visa Waiver-programmet i 1996 og blev fjernet i 2002.
Valid Argentina er i øjeblikket ved at blive vurderet til Visa Waiver-programmet for indrejse i den nærmeste fremtid.


Argentinske statsborgere er ikke berettiget til at ansøge om en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) visumfritagelse for at rejse til USA, men dette kan ændre sig.

Visa Waiver Program-lande kan til enhver tid få ophævet deres medlemskab. Argentina var tidligere medlem af Visa Waiver-programmet fra 1996 til 2002. Grunden til, at medlemskabet blev ophævet, var den amerikanske regerings bekymring for den finansielle krise i Argentina og muligheden for, at et stort antal argentinere ville udnytte Visa Waiver-programmet til at finde jobmuligheder og sandsynligvis overtræde betingelserne for deres visumfritagelse. Eksempler på overtrædelser ville være at overskride den tilladte tid på en visumfritagelse eller at søge arbejde i USA, mens man er på en visumfritagelse.

Argentinske statsborgere skal derfor have et visum for at rejse til USA i forbindelse med turisme, forretning, transit eller andre rejseformål. For mere information om at ansøge om et amerikansk visum, kan argentinske statsborgere besøge: https://usa-visas.com

USA's regering evaluerer løbende det økonomiske og politiske miljø i et medlemsland af Visa Waiver-programmet. Mulige medlemslande vurderes for deres overordnede indenlandske stabilitet samt sandsynligheden for, at borgere i et medlemsland vil misbruge Visa Waiver-programmet. Betydningen af disse overvejelser er, at de sikrer, at en visumfritagelsesansøgers hjemland ikke står over for politisk eller økonomisk uro, og dermed vil den rejsende være mindre tilbøjelig til at overtræde reglerne i programmet.