Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er TSA pre?

Redigeret: mar 13, 2023  | Tags: Lufthavnssikkerhed, ESTA-behandling

Corona-pandemien standsede alt undtagen essentielle rejser, men da vi vender tilbage til det normale, har lufthavne mere travlt end nogensinde. Selvom det er spændende at planlægge rejser igen, er der et aspekt, der kan være irriterende – sikkerhedsscreening. At tage bælte, jakke og sko af, udover at pakke din håndbagage ud, er det sidste, du vil skulle bekymre dig om, inden du går ombord på dit fly.

Heldigvis er der nu en løsning: TSA PreCheck®. Men er TSA PreCheck® virkelig umagen værd? Uanset om du planlægger din næste forretningsrejse eller en ferie, så læs videre for at finde ud af mere.

Hvad er TSA PreCheck®?

TSA PreCheck® er et program udviklet af den amerikanske Department of Homeland Security, der har til formål at strømline og forenkle sikkerhedsscreeningsprocessen for flypassagerer. Som du sikkert allerede er klar over, er sikkerhedslinjer en flaskehals, med alle de kontroller, der udføres, før du kan komme til dit fly.

USA’s regering etablerede TSA PreCheck® for at give bestemte rejsende, der har bestået den strenge screening af Transportation Security Administration, adgang til fremskyndede sikkerhedsscreeningslinjer i stedet for de sædvanlige sikkerhedsscreeningsordninger. Som et resultat er TSA PreCheck®-screeninger langt hurtigere - det tager normalt passagerer, der er tilmeldt TSA PreCheck®, under fem minutter at passere gennem sikkerhedskontrollen.

Hvordan virker TSA PreCheck®?

TSA PreCheck® er kun tilgængelig i amerikanske lufthavne til indenrigsflyvninger samt for rejsende, der vender tilbage til USA fra udlandet, og som skal forbindes med et indenrigsfly. Et lignende program er etableret for internationale rejsende, Global Entry. TSA PreCheck® er endnu ikke tilgængelig i alle lufthavne, men situationen ændrer sig hurtigt. Ved sidste optælling har mere end 80 flyselskaber og 200 lufthavne TSA PreCheck® køer.

Kan jeg ansøge om TSA PreCheck ®?

TSA PreCheck®-applikationen er kun åben for amerikanske statsborgere og Green Card-indehavere (lovlige fastboende). Et femårigt medlemskab koster $85. Ikke alle er berettigede: Årsagerne til afslaget omfatter levering af ufuldstændige eller falske oplysninger, overtrædelser af sikkerhedsbestemmelser, strafbare handlinger og andre faktorer.

Når din ansøgning er blevet godkendt, vil du være i stand til at bruge dedikerede, kortere køer ved lufthavnens sikkerhedskontrolpunkter. Du behøver ikke at tage din jakke, sko eller bælte af; du vil også kunne efterlade bærbare computere og væsker i din håndbagage. Det er tydeligt at se, at du kan spare tid og undgå stress ved at bruge TSA PreCheck®.

Har jeg stadig brug for et pas og ESTA for at rejse med TSA PreCheck ®?

Rejsende fra Visa Waiver-programmets medlemslande, som er medlemmer af Global Entry, vil stadig kræve et gyldigt pas og ESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller et visum.

Global Entry, SENTRI og NEXUS tillader nogle udenlandske statsborgere at ansøge. Du kan finde mere information om alle programmer her. Derudover kan statsborgere fra følgende lande ansøge om Global Entry. De kan også være berettiget til fordelene ved TSA PreCheck®, selvom de ikke kan ansøge om dette program direkte.

 • Argentina
 • Colombia
 • Tyskland
 • Indien
 • Panama
 • Singapore
 • Sydkorea
 • Schweiz
 • Taiwan
 • Det Forenede Kongerige

Derudover er mexicanske og canadiske indbyggere og borgere berettiget til Global Entry-fordele, når de tilmelder sig NEXUS. Det er dog kun amerikanske statsborgere og Green Card-indehavere, der er berettiget til CLEAR.

Nogle personer kan automatisk blive udelukket fra de forskellige Trusted Traveler-programmer. Du vil blive diskvalificeret, hvis du:

 • Ikke tilfredsstiller told- og grænsebeskyttelse med beviser for lavrisikostatus
 • Angiver ufuldstændig eller falsk, når du indgiver din ansøgning
 • Har en straffedom, eller har verserende kendelser eller strafferetlige anklager mod dig (herunder DUI)
 • Har overtrådt nogen immigrations-, told- eller landbrugsbestemmelser
 • Er underlagt enhver igangværende undersøgelse fra et lokalt, statsligt eller føderalt retshåndhævende organ
 • Ikke er tilladt i USA i henhold til immigrationslovgivningen

Hvordan tilmelder du dig TSA PreCheck®, Global Entry, CLEAR eller NEXUS?

Ansøgninger om TSA PreCheck®, Global Entry eller NEXUS foretages online ved at besøge Trusted Traveler-portalen. Ansøgningsprocessen indebærer at give personlige oplysninger for at give US Department of Homeland Security mulighed for at foretage et baggrundstjek på dig. Derudover, hvis du ansøger om NEXUS, vil Canada Border Services Agency udføre et lignende sikkerhedsbaggrundstjek.

Efter at Department of Homeland Security har udført baggrundstjekket, skal du booke en samtale ansigt til ansigt. Tilmeldingscentre for TSA PreCheck® er placeret i mange lufthavne og steder i hele USA. I modsætning hertil er Global Entry-tilmeldingscentre normalt placeret ved landgrænseovergange og internationale lufthavne. Af denne grund synes de fleste ansøgere at det at gennemføre interviewprocessen for TSA PreCheck® er mere tilgængelig end  Global Entry programmet.

Derudover, da der er færre steder tilgængelige til Global Entry-ansøgningsinterviews, vælger nogle mennesker at ansøge om TSA PreCheck® i stedet. Under interviewene for både PreCheck® og Global Entry, vil en DHS-officer kontrollere, at dine oplysninger er korrekte og tage dit billede. De vil også behandle dine fingeraftryk, som bruges til at bekræfte din identitet i Global Entry-kiosker ved ankomst fra udlandet.

Global Entry tilbyder en yderligere mulighed kendt som "tilmelding ved ankomst." Under tilmelding ved ankomst kan rejsende, der har fået betinget godkendelse, gennemføre interviewet ved ankomsten til USA. Mere end 60 lufthavne tilbyder denne mulighed, herunder 15 internationale lufthavne.

Sådan ansøger du om TSA PreCheck ®

For at få adgang til hurtigere sikkerhedskontrolpunkter skal alle over 12 ansøge om TSA PreCheck®. Børn under 12 år har adgang til PreCheck®, når de rejser med en kvalificeret forælder. Du skal ansøge online; den første ansøgning tager omkring fem minutter at fuldføre, og der er et ikke-refunderbart ansøgningsgebyr på $85.

 • Planlæg din aftale - Anden fase af ansøgningen er ansigt til ansigt, og der er mere end 380 tilgængelige tilmeldingscentre at vælge imellem.
 • Tjek, hvad du skal have med til samtalen - Som nævnt ovenfor vil TSA bekræfte din identitet med fingeraftryk. Du skal medbringe et offentligt udstedt billed-id; i nogle tilfælde kan du blive bedt om at vise bevis på statsborgerskab, for eksempel dit pas. Onlineværktøjet på siden Required Documents på Universal Enroll-webstedet vil forklare, hvilke dokumenter du skal medbringe.
 • Vent på, at din ansøgning bliver godkendt - De fleste ansøgere vil modtage deres Known Traveler Number tre til fem dage efter deres udnævnelse. Når du er blevet godkendt, får du et KTN. Gem dette nummer, da du skal bruge det, når du booker fly. Men skulle du miste eller forlægge nummeret, er det nemt at slå det op og hente det online.
 • Tjek dit boarding pass - Når du tjekker ind i en lufthavn eller udskriver dit boarding pass, bør du kunne se en TSA PreCheck®-indikator. Nu kan du undgå de lange køer og gå direkte til TSA PreCheck®-punkterne.

Er TSA PreCheck® det værd?

For alle, der flyver regelmæssigt, er gebyret på 85 USD prisen værd, hvilket sparer dig for fem års lange ventetider ved sikkerhedskontrollen og irritationen ved at skulle fjerne sko og tøj. Rejsende familier, især dem med små børn, vil have stor gavn af TSA PreCheck®. Derudover vil nogle kreditkort med rejsebelønninger give dig kredit for at refundere dit TSA PreCheck®-ansøgningsgebyr. Nogle af de mest populære kort, der deltager i denne ordning, inkluderer American Express Platinum Card og Capital One Venture Rewards Card. Der er mange andre, så tjek med din bank.