Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Visum til Key West, Florida USA

Redigeret: Aug 25, 2023  | Tags: ESTA, USA visum

Visum til Key West, Florida USA

Introduktion

Floridas Key West er et af de mest unikke steder i USA. Berømt for sit tropiske klima og store landskaber, har denne lille ø budt turister velkommen i to århundreder nu. Siden de tidligste dage er besøgende kommet til Floridas Key West for at fiske, sole sig og opfriskes. Hvis du og din familie overvejer at besøge Key West i år, så kig på denne guide, før du bestiller din rejse til USA for vigtig turistinformation samt information om, om du skal bruge et visum til Key West.

ESTA eller et amerikansk visum til Key West?

Når du rejser, er det afgørende at tjekke, om du skal have visum til Key West i USA. Der er tre mulige udfald her: du behøver ikke nogen form for visum (f.eks. canadiske pasindehavere), du har brug for et visum (f.eks. kinesiske pasindehavere), eller du kan rejse ind i USA ved hjælp af Visa Waiver-programmet (f.eks. britiske pasindehavere) . For at deltage i Visa Waiver Program (VWP) skal du godkendes, inden du rejser, ved at udfylde en ESTA-formular (Electronic System for Travel Authorization) online og afvente svar fra de amerikanske myndigheder. Hvis du ikke er berettiget eller nægtet en ESTA, skal du ansøge om visum til Key West.

En kort guide til ESTA og Visa Waiver-programmet

Som navnet antyder, giver Visa Waiver-programmet statsborgere fra visse lande tilladelse til at rejse ind i staterne uden visum, hvis de opfylder visse kriterier. Snesevis af lande er inkluderet i VWP, og de omfatter Polen, Storbritannien, Australien, Chile og Brunei. For at deltage i dette program skal du udfylde den online ESTA-formular for at kontrollere, om du opfylder de relevante kriterier. Her vil du blandt andet blive stillet forskellige spørgsmål om din straffeattest, erhverv og årsager til at være i USA. Inden for omkring 72 timer skulle du have et svar fra de amerikanske myndigheder, der enten giver dig tilladelse til at komme ind i USA under VWP eller afvise dig. Hvis du bliver afvist, kan du muligvis stadig rejse til Key West med et amerikansk visum, og du skal derfor ansøge om et B2 turistvisum.

Den vigtigste forskel mellem ESTA og visum

ESTA lader dig rejse visumfrit til andre formål end arbejde eller studie. ESTA gælder kun for statsborgere fra visse lande, som ikke er dobbelt statsborger i Iran, Syrien, Sudan eller Somalia. Et visum kan på den anden side gælde for statsborgere i ethvert land og kan bruges til arbejde eller studier samt turisme. Så når først du har fået dit ESTA eller visum til Key West, kan du fokusere på rejseplaner.

Key Wests historie

Key West har en imponerende historie, der går mindst seks århundreder tilbage. De første bosættelser på denne ø var de præ-columbianere, der tilhørte Calusa-stammen. Det var først i 1521, at en spansk opdagelsesrejsende, kaldet Juan Ponce de Leon, opdagede og regerede denne ø. Det varede ikke længe, før øen begyndte at blive vist på europæiske kort som Cayo Hueso (Bone Key). Ifølge legenden blev de præcolumbianske bosættere skubbet ud af stærkere stammer fra den nordlige del af Florida. Øen var vidne til en tung og blodig kamp mellem de to stammer i en årrække. Da USA gik i krig med Spanien, opnåede det uafhængighed fra Spanien og returnerede ligene af dem, der var døde i krigen til et særligt monument på Floridas Key West Cemetery.

Top seværdigheder at besøge

Der er mange attraktioner på denne populære ø, herunder Mallory Square, som tidligere var et industriområde. Det er nu en topplacering for at se solnedgangen og nyde live underholdning. Masser af besøgende samles på kajen for at se jonglører, musikere og andre kunstnere opføre et karnevalslignende show. Et andet interessant og unikt syn er Dry Tortugas National Park, der ligger omkring 63 miles sydvest for Key West. Denne nationalpark er hjemsted for adskillige skildpadder, der kan ses hele året rundt. En anden attraktion, der vil appellere til familier, er det gamle Key West Aquarium, som blev åbnet i 1934. Dette er det første udendørs akvarium i Amerika og et must-see.

Lokal gastronomi

Fordi Key West er en ø, er det naturligt at se en overflod af frisk fisk og skaldyr som en del af Floridas madkultur. På grund af dets nærhed til Cuba, kan du finde mange cubanske restauranter, der serverer krydret mad. Langs sandstrandene er der masser af eksklusive retro-spisesteder, der tilbyder lokale retter såvel som internationale retter. Faktisk er gastronomiudbuddet så varieret på denne ø, at det vil få enhver besøgendes mund til at løbe i vand. Måske en af de mest populære fødevarer, som alle bør prøve, er den friturestegte konkylie. Der er også svinefisk, som smager af kammusling og serveres med svampe og løg på cubansk brød. Da denne ø er berømt for sine rejer, er ingen tur færdig, før du smager de friskfangede og søde lyserøde rejer, som betragtes som en delikatesse af lokalbefolkningen.

Hvis du leder efter en afslappende destination i USA, vil et besøg i Key West give dig mulighed for at udforske alle dets turistresorts. Nogle af denne øs bedste feriesteder vender ud mod Atlanterhavet og betragtes som de mest naturskønne, da de byder på masser af solskin, udsigt og er tæt på alt. Strandelskere vil blive henrykte over de fine sandstrande, hvor de kan gå i timevis og nyde den smukke og drømmende havudsigt. Florida Keys er en af de feriedestinationer, som alle bør besøge mindst én gang i deres liv.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA