Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Visum til Hollywood, Californien USA

Redigeret: May 15, 2023  | Tags: ESTA, USA visum

Visum til Hollywood, Californien USA

Introduktion

Hollywood er et internationalt ord for filmindustrien og er en essentiel destination for enhver fan af kunstformen. Du kan sagtens bruge uger på at udforske alt, hvad området byder på, men her er nogle af højdepunkterne, du ikke må gå glip af, samt oplysninger om, om du får brug for en ESTA eller et visum til Hollywood.

ESTA eller et visum til Hollywood?

Hvert år besøger mere end 70 millioner turister USA, og mange af disse rejsende besøger Hollywood. Hvis du planlægger en rejse til USA, vil du gerne sikre dig, at din ankomst er så glat som muligt, og det indebærer at have de rigtige rejsedokumenter klar. For at komme ind i landet skal de, der besøger USA for turisme, forretnings- eller fritidsformål, enten have en gyldig ESTA eller et visum. Hvad er forskellen mellem ESTA og visum? Disse er begge rejsedokumenter, der giver dig mulighed for at rejse ind i USA i en bestemt periode og til de formål, der er defineret i dokumentet. Den største forskel mellem ESTA og visum er dog den type rejsende, der kan ansøge om dem.

Amerikansk ESTA og Visa: hvem er de til?

En ESTA (forkortelse for Electronic System for Travel Authorization) er et digitalt rejsedokument, der giver borgere fra visse lande mulighed for at rejse ind i USA under transit eller forblive i landet i op til 90 dage uden at skulle søge om visum. ESTA'er udstedes kun til turisme- eller forretningsbesøg og er tilgængelige for borgere i lande, der deltager i Visa Waiver-programmet. Det er også værd at bemærke, at en ESTA ikke garanterer indrejse i USA, da den kun giver en indledende screening og første fase sikkerhedsgodkendelse. På den anden side skal borgere fra lande, der ikke deltager i Visa Waiver-programmet, ansøge om visum for at komme ind i USA, da de ikke er berettiget til en ESTA. Hvis du besøger Hollywood for forretning eller fritid og ikke er berettiget til at ansøge om en ESTA, skal du have et besøgsvisum, normalt et B2-visum (turisme- og besøgskategori) eller et B1 (virksomhedskategori). Du bør få din ESTA- eller visumgodkendelse, før du reserverer din ferie til USA for at undgå gebyrer for ændring af rejseplanen, hvis din ESTA- eller visumansøgning bliver afvist.

Hollywood-skiltet

Det ville være en tragedie at komme til Hollywood og ikke få en fantastisk udsigt over det verdensberømte skilt. Det bedste udsigtspunkt er nok ved Lake Hollywood Park, men hvis du vil tæt på, kan du gå langs stien på Mount Lee Drive - men vær advaret, dette er mere en vandretur end en spadseretur. Sporet vil føre dig til et punkt direkte over skiltet, der tilbyder en fantastisk panoramaudsigt over hele byen, samt at være så tæt på, som du kunne håbe på at komme. Dem med et hoved for højder kan også bestille en helikoptertur rundt om skiltet for den nok mest dramatiske oplevelse.

Filmhistorie

Selvfølgelig er hovedårsagen til at besøge Hollywood dets ry som centrum for filmverdenen. Det er svært at bevæge sig rundt i området uden at blive mindet om dets filmiske fortid og nutid, men flere attraktioner er must-see. Ingen besøgende bør gå glip af den berømte Walk of Fame med dens fortovsudskårne stjerner, der udødeliggør Hollywoods største idoler. Udforsk enten på egen hånd fra Hollywood og La Brea Gateway, eller tag en guidet vandretur.

Tilhængere af lærredets glansdage vil elske Hollywood Heritage Museum, som ligger på Highland Ave. Det er kun åbent i weekenden og rummer et skatkammer af memorabilia fra nogle af de bedste film nogensinde.

Til sidst, selvom du har alle chancer for at få øje på en stjerne, når du besøger Hollywood, kan du garantere en fantastisk fotomulighed ved at tage til Madame Tussauds museum på Hollywood Boulevard. Her kan du finde over hundrede utrolig naturtro voksstatuer af filmikoner fra alle epoker.

Varieret spisning

Den store skærm har lokket folk fra hele verden til Hollywood, og virkningerne af dette er tydelige i dens varierede spisescene. Uanset om du leder efter en hurtig, men lækker hotdog på Pink's på N. La Brea Ave - åbent til kl. 03.00 - eller en helt mere sofistikeret fiske- og skaldyrsekstravaganza på Michael Cimarustis Providence på Melrose Ave, har Hollywood dig dækket.

Mindeværdigt natteliv

Som du sikkert ville forvente, har Tinseltown ingen mangel på flotte muligheder for mindeværdige nætter. Boulevard 3 byder nok på den typiske Hollywood-natkluboplevelse, med et glamourøst og flot klientel, der fester i paladsagtige omgivelser, men området har mere variation, end du måske tror. Fans af levende musik kan tage til The Sayers Club på Wilcox Ave, hvor du kan nyde fremvisninger af gennemført musik, mens du nipper til cocktails, komfortabelt indlejret i en læderlænestol. For en mere energisk stemning er The Avalon en LA-magnet for yngre festdeltagere med en forkærlighed for danselyde fra trance til old-school electro. Alternativt, hvis du foretrækker atmosfæren i en travl bar, vil snesevis af blomstrende etablissementer langs Hollywood Boulevard eller Sunset Boulevard helt sikkert slukke din tørst.

Lidt fred

Selv de mest ivrige filmfans kan finde Hollywoods hektiske atmosfære lidt overvældende. Runyon Canyon Park, med indgange på Fuller Avenue og Mulholland Drive, byder på 160 hektar fred i hjertet af Hollywood-området. Selvom det kan blive travlt i højsæsonen, giver fortovets hovedsløjfe og de mange sidespor en chance for at trække vejret væk fra trafikken. Til sidst, for en scene lige ud af utallige teenagefilm, skal du tage til Hollywood Bowl Overlook - især om natten - for en imponerende udsigt over bybilledet i Los Angeles helt ned til havet.

Der er ingen tvivl: Hvis du besøger Hollywood, er det sandsynligvis på grund af dens uovertrufne filmarv. Men selvom dette kan tage det meste af din tid der, er der et væld af andre ting at nyde i dette mest ikoniske kvarter i Los Angeles.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA