Minimér almindelige ESTA-ansøgningsfejl

Udgivet: Jul 15, 2019, Redigeret: Oct 16, 2022 | Tags: ESTA-ansøgning, ESTA-formular, ESTA-fejl

ESTA-ansøgningsfejl kan være dyre eller endnu værre, de kan begrænse en rejsendes evne til at rejse til USA ved ikke at give dem tilladelse til at rejse under visumfritagelsesprogrammet. Derfor bør ESTA-ansøgere udfylde skemaet med omhu i betragtning af de mange typer af fejl, der kan opstå.

Typen af fejl er opdelt i to kategorier. Den første kategori indeholder kritiske fejl, som sandsynligvis vil medføre, at en ESTA-ansøger skal indsende en ny ansøgning, eller kræver, at en ansøger kontakter Customs and Border Protection (CBP) for at anmode om en undtagelse til at genansøge på grund af fejlen. Hvis anmodningen nægtes af CBP, skal en ansøger søge om et amerikansk turist- eller forretningsvisum. Den anden kategori omfatter mindre fejl, hvor ansøgeren vil kunne foretage ændringer i sin ansøgning efter indsendelse, eller hvor fejlen endnu ikke kan fastsættes, vil det sandsynligvis ikke påvirke ansøgerens godkendelse til at rejse til USA.

De elleve mest almindelige, men alligevel uundgåelige fejl på et ESTA-skema omfatter følgende:

Kritiske fejl

Forkert pasnummer

Pasnumre varierer afhængigt af det land, hvor passet er udstedt. En typisk fejl er at indtaste for mange eller for få tal eller det forkerte pasnummer på en ESTA-ansøgning. Pasnummeret, der er indsendt på ESTA-ansøgningen, kan ikke ændres efter indsendelse, så hvis en ansøger har begået en fejl ved at angive et ukorrekt pasnummer, skal vedkommende indsende et nyt ESTA-skema.

Forkert statsborgerskabsland og pasudstedelsesland

Ansøgere forveksler disse to felter, men de er normalt identiske. Hvis pasudstedelseslandet er Italien, vil statsborgerskabslandet også være Italien.

Forkert fødselsdato

ESTA-ansøgere, der begår en fejl på deres fødselsdato, måned eller år, skal indsende en ny ansøgning, da dette felt ikke kan ændres, når en ansøgning er indsendt. Så trivielt, som det måske lyder, så skal ESTA-ansøgere kontrollere de svar, de har angivet i dette felt, før skemaet indsendes.

Forkert køn

Pas angiver i øjeblikket personer som 'mand' eller 'kvinde'. Hvis oplysningerne på et ESTA-skema ikke svarer til dem, der er angivet i ESTA-ansøgerens pas, kan ESTA’en blive afvist, eller ansøgeren kan nægtes boarding til USA, hvis han/hun ikke er i stand til at få en ny ESTA i god tid før afrejse.

Udeladt mellemnavn fra feltet 'Fornavn'

ESTA-ansøgere skal tilføje deres mellemnavne til dette felt. Ligesom med punkt et til tre ovenfor, skal der indsendes en ny ansøgning, hvis en ansøger udelader sit mellemnavn fra feltet 'Fornavn'.

Forkert stavet for- eller efternavn

På samme måde skal der indsendes en ny ansøgning, hvis et navn af en eller anden grund er stavet forkert, da en ESTA-godkendelse vil blive ugyldiggjort, hvis detaljerne, der er angivet på skemaet ikke svarer til dem i ansøgerens pas.

Ukorrekt besvarelse af eventuelle spørgsmål om berettigelse

Ansøgere, der fejlagtigt svarer ja til en af de berettigelsesvurderinger, kan få afslag på deres ESTA-ansøgning. Omvendt kan ansøgere, der ved en fejl svarer 'nej' til et af disse spørgsmål, nægtes indrejse i USA i op til fem år, hvis det fastslås, at ansøgeren har forsøgt at bedrage de amerikanske grænsemyndigheder.

Bestridelse af ESTA-gebyret

Ansøgere, der har fået deres ESTA-godkendelse, kan stadig skabe uforudsete vanskeligheder for sig selv, hvis de bestrider ESTA-gebyret på deres bank- eller kreditkortoversigt. Ved at udføre en tilbageførsel, vil en autoriseret ESTA blive tilbagekaldt af CBP, da den vil blive betragtet som "ubetalt". Typisk vil ansøgerne kunne genansøge, men deres efterfølgende ESTA-ansøgninger kan automatisk blive afvist på grund af den tidligere tilbageførsel af ESTA-gebyret.

Mindre kritiske fejl

Forkert e-mailadresse

Hvis du angiver en forkert e-mailadresse, bliver det umuligt for US Customs and Border Protection (CBP) at kontakte ansøgeren omkring status for deres ESTA-ansøgning. Men hvis det går op for en ansøger, at de har begået en fejl med e-mailadressen, kan man redigere disse oplysninger.

Manglende tjek af ESTA-status

Rejsende kan tjekke status for deres ansøgninger uden beregning ved at besøge https://usa-esta.dk/tjek-esta-status. En ESTA-ansøgning bør tjekkes 24 timer før afrejse for at sikre, at der ikke er nogen overraskelser for rejsende, når de boarder et fly eller et skib til USA.

Andre ukorrekte oplysninger på ansøgningen

Der findes talrige felter på ESTA-skemaet, som af en eller anden grund kan være udfyldt forkert eller ufuldstændigt. For eksempel kan 'US Point of Contact Information' være et hotel, som måske ikke er booket endnu eller i øjeblikket er ukendt. Således kan ansøgere improvisere ved at indtaste '00000' eller 'UKENDT' for sådanne felter. De fleste af de ikke-kritiske felter kan ændres efter, at ESTA-ansøgningen er indsendt eller godkendt.

Konklusion

For potentielle ESTA-ansøgere kan denne top elleve over de mest almindelige fejl virke som indlysende og nemme at undgå, men hvis man er opmærksom på deres årsager og konsekvenser, giver det en større forståelse for at være omhyggelig og pertentlig, når man udfylder ESTA-ansøgningsskemaet.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA