Visum til Seattle, Washington USA

Udgivet: Oct 14, 2019, Redigeret: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum til Seattle, Washington USA

At besøge Seattle

Seattle er Pacific Northwests perle og et velfortjent populært turistmål året rundt. Det er et sted med rig historie, der konsekvent er blandt de fem hurtigst voksende byer i USA, og den har meget at byde på for alle slags turister. Et besøg i Seattle vil efterlade dig med uforglemmelige minder af seværdigheder fra århundreder, kunst og kultur fra hele verden, verdensklasse sportsbegivenheder, fantastiske kystlandskaber og enhver anden ingrediens, der er med til at udgøre en drømmeferie. Læs videre for vores bedste rejsetips og oplysninger om, hvorvidt du skal have visum eller ESTA til Seattle.

Amerikansk visum eller ESTA - kend forskellen, før du rejser til Seattle

Mange, der planlægger en tur til Seattle for første gang, er forvirrede over, hvilken dokumentation de har brug for udover deres pas. De er usikre på, om de har brug for visum eller ej, og de har også sikkert hørt om noget, der hedder ESTA, men de kender ikke forskellen på ESTA- og visumkrav, eller endda om der er forskel på de to. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er IKKE et visum. Det er et rejsekrav, der kun gælder for statsborgere i visse lande, som må rejse til USA uden visum under visumfritagelsesprogrammet. Listen over lande, der er omfattet, vises på hjemmesiden for Department of Homeland Security, og formålet med ESTA er at bekræfte, at hver rejsende, der ønsker at rejse uden visum, er berettiget til at gøre dette. Rejsende, der ankommer uden visum fra et af disse lande, kan opholde sig i op til 90 dage med henblik på turisme eller nogle begrænsede forretningsaktiviteter. For alle andre formål, såsom arbejde, studie eller ægteskab, er det passende visum påkrævet. Kort sagt, hvis du har brug for visum til Seattle, behøver du ikke en ESTA; hvis du ikke har brug for visum, har du brug for en ESTA.

At ansøge om ESTA

En vigtig forskel mellem ESTA- og visumansøgninger er, at mens visum tildeles personligt på en amerikansk ambassade eller et konsulat, fås ESTA'er online via Department of Homeland Security's hjemmeside. Du skal blot opgive de ønskede oplysninger, gennemføre betalingen og vente på, at systemet kontrollerer, at du er berettiget til at rejse uden visum. Du modtager en besked kort efter. En ESTA er gyldig i to år, så for eventuelle returrejser til USA inden for den pågældende periode behøver du ikke at genansøge om en ny ESTA. Men hvis formålet med din returrejse ikke opfylder betingelserne i visumfritagelsesprogrammet, skal du ansøge om visum for at besøge Seattle.

Seattles historie: modstandskraft og opstandelse

Indfødte amerikanere havde dyrket og beboet området ved det moderne Seattle i næsten fire årtusinder, før de første europæiske bosættere ankom dertil. Vægten og styrken af de utallige år er næsten håndgribelig i byens atmosfære og afspejler i dens udholdenhed. Seattle gik gennem op- og nedture af flere økonomiske boom, såsom træindustrien eller guldfeberen; den blev ramt hårdt af panikken i 1893 og den store depression; men den holdt ved og er still going strong. I dag har byen en blomstrende fly- og teknologisk industri, der holder den attraktiv og frisk. De næsten 700.000 indbyggere bebor et frodigt, kuperet område på ca. 217 km2. Det tempererede kystklima giver behagelige årstider uden ekstremt vejr.

Vartegn af metal og glas

Du har intet andet valg end at starte din udforskning af Seattle ved den berømte Space Needle. Vartegnet er obligatorisk at besøge, og det byder på en betagende 360° panoramaudsigt over byens skyline og de omkringliggende bjerge sammen med charmerende og udsøgte spisemuligheder på de imponerende 104 meter oppe i luften. Lige ved siden af Space Needle ligger Chihuly Garden og Glass, som er et monumental syn i sig selv. Glashuset er udformet af den verdensberømte glasskulptør Dale Chihuly og vil tage pusten fra dig med sine 30 meter farvet glas i gul, rød og rav.

Museer og kunst

Hvis du planlægger at besøge Seattle om vinteren og vejret ikke viser sig fra sin venligste side, er der stadig masser at foretage sig. Byens mange museer har noget for enhver smag. Fordyb dig i moderne musik og kunsts rødder med en sund dosis lokal stolthed (Nirvana? Jimi Hendrix?) på Museum of Popular Culture designet af Frank Gehry. Du kan endda lave din egen signatur Seattle lyd i museets berømte Sound Lab. Museum of History and Industry dokumenterer Seattle's store arv og fortæller historierne om de fremtrædende personer, der har bygget byen og gjort den til den kronjuvel i Pacific Northwest, som den er i dag. For en eklektisk kunstsamling - Indiansk, Warhol og Pollock alt under et tag - sørg for at sætte tid af til Seattle Art Museum, og tag også forbi den gratis, altid åbne Olympic Sculpture Park, hvor samtidige billedhuggere udstiller deres værker ved stranden.

Naturen i og udenfor byen

Du behøver ikke at vove dig for langt ud af byen for at se de mest eksotiske dyr: Woodland Park Zoo og Pacific Science Center vil fortrylle dig med deres samlinger af dyre- og insektarter fra hele verden. Seattle Aquarium tilbyder en storslået kig på livet i havet i et akvarie 455.000 liter ved Pier 59. Du kan komme rundt på kysten ombord på en Washington State Ferry eller flyve over området i et vandflyver for at opleve Seattle's rå natur på første hånd.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA