Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Visum til New York

Redigeret: aug 24, 2023  | Tags: USA-visum, USA-visumansøgning, USA-visumkrav

Information on visiting New York and applying for a visa or ESTA.

En af de mest ikoniske byer i verden, New York City, lokker rejsende med sin skyline, kultur og uendelige muligheder. Men før du kan tage en bid af det store æble, skal du sikre dig den rette rejsedokumentation. For de fleste internationale rejsende betyder det enten at ansøge om en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) eller et visum.

Hvis du er interesseret i et visum til New York eller en ESTA-visumfritagelse, så vil denne korte artikel give dig de nødvendige oplysninger til din relevante ansøgning.

ESTA eller visum: Hvad har du brug for?

ESTA (Visa Waiver Program)

Visa Waiver Program (VWP) havde til formål at gøre det lettere for pasindehavere fra visse lande at rejse ind i New York uden at ansøge om visum. I øjeblikket er der 41 lande, der er medlemmer af Visa Waiver Program. Personer, der ønsker at besøge New York i mindre end 90 dage, enten med henblik på turisme, forretning, transit eller medicinsk behandling, kan være berettigede. ESTA-visumfritagelsen udstedes for op til to års gyldighed eller den dato, hvor passet udløber, alt efter hvad der kommer først.

Godkendte forretningsformål med ESTA

 • Rådføre sig med forretningspartnere
 • Deltage i en videnskabelig, uddannelsesmæssig, professionel eller forretningsmæssig kongres eller konference
 • Deltage i kortvarig træning (du må ikke modtage betaling fra nogen kilde i New York, undtagen for udgifter i forbindelse med dit ophold)
 • Forhandle en kontrakt

Godkendte turistformål med ESTA

 • Turisme
 • Ferie (helligdag)
 • Besøg hos venner eller familie
 • Medicinsk behandling
 • Deltagelse i sociale arrangementer arrangeret af broderlige, sociale eller serviceorganisationer
 • Amatørers deltagelse i musik, sport eller lignende arrangementer eller konkurrencer, hvis de ikke bliver betalt for at deltage Tilmelding til et kort fritidsstudie, der ikke giver merit til en grad (for eksempel et to-dages madlavningskursus, mens man er på ferie)

Rejseformål, der ikke er tilladt under Visa Waiver-programmet

 • Studier, der giver merit
 • Beskæftigelse
 • Arbejde som udenlandsk presse, radio, film, journalister eller andre informationsmedier
 • Permanent ophold i USA

Sådan ansøger du om ESTA

 1. Indsend din ESTA-ansøgning online. Det tager normalt 20-30 minutter pr. ansøger.
 2. Udfyld de nødvendige oplysninger, herunder biografiske oplysninger og pasdata.
 3. Betal det offentlige ESTA-gebyr.
 4. Vent på godkendelse, som nogle gange kan være øjeblikkelig, men også kan tage op til 72 timer.

Amerikansk visum

Hvis du ikke er berettiget til en ESTA Visa Waiver eller ønsker at blive i New York i mere end 90 dage, skal du bruge et B1 Business Visa, B2 Tourist Visa eller B1-B2 Visitor Visa. Der er forskellige kategorier af besøgsvisum, som er klassificeret i overensstemmelse med formålet med besøget.

 1. Kategori B1 - Forretningsformål, afholdelse af møder, afvikling af en ejendom.
 2. Kategori B2 - Turisme, ferie, fritid og andre besøgsformål.

Sådan ansøger du om et amerikansk visum

For at ansøge om et visum er der en række trin, som skal følges. Nogle gange kan forløbet af disse instruktioner variere afhængigt af det land, hvorfra du ansøger.

 1. Udfyldden online visumansøgning - Først og fremmest skal du udfylde den online visumansøgningsformular DS-160. Når du har udfyldt ansøgningen, lander du på bekræftelsessiden; du skal tage en udskrift af denne bekræftelsesside. Udskriften er obligatorisk at medbringe til et interview.
 2. Planlæg et interview - Du skal planlægge en tid til dit amerikanske visumsamtale på den amerikanske ambassade eller konsulat i dit hjemland. Derefter skal du vente på at blive ringet op af visumrådgiveren. Der er ikke noget fast tidspunkt for, hvornår du får et opkald fra den amerikanske ambassade eller konsulat. Opkaldstiden afhænger af mange faktorer såsom din placering, sæson og visumkategori. Derfor skal du ansøge om visum på forhånd.
 3. Medbringde obligatoriske dokumenter - a) gyldigt pas, b) bekræftelsesside på DS 160, c) kvittering for betaling af ansøgningsgebyr, d) foto.
 4. Ambassadeinterview / aftale - Efter at have undersøgt dig i interviewet, vil konsulatet eller ambassadens repræsentant beslutte, om du er kvalificeret eller ej. Efter visumsamtalen skal du måske fremlægge flere dokumenter, hvis du bliver bedt om det. Så vær forberedt på det.
 5. Få godkendt amerikansk visum - Efter godkendelsen af dit visum modtager du dit pas og visum via kurer, eller du kan vælge at afhente dine dokumenter på en nærliggende amerikansk ambassade.

Must-See attraktioner i New York

Frihedsgudinden og Ellis Island

Intet besøg i New York ville være komplet uden at se disse symboler på amerikansk frihed og immigration. Du kan tage en færge fra Battery Park til begge øer. Billetter kan købes på forhånd online.

Times Square

Dette travle handels- og underholdningscentrum er berømt for sine teatre, shopping og det årlige kugleslip nytårsaften. Det er et must at besøge, mindst én gang.

Central Park

Central Park er en oase midt i Manhattans betonjungle og tilbyder et væld af rekreative muligheder fra sejlads til liveoptrædener.

Broadway

For teaterelskere er det næsten et krav at se et Broadway-show. Fra klassikere som "Phantom of the Opera" til moderne hits som "Hamilton" er der noget for enhver smag.

Museerne

Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art (MoMA) er blot to af byens fremragende kulturinstitutioner. Begge byder på omfattende samlinger af kunst og artefakter fra hele verden.

Empire State Building

Hvis du vil have en panoramaudsigt over byen, skal du gå op i toppen af denne ikoniske skyskraber. Observatoriet på 86. etage byder på enestående udsigter, især ved solnedgang.

Konklusion

Uanset om det er første gang, du besøger byen, eller du er en erfaren rejsende, har New York City noget at tilbyde alle. Men før du begiver dig ud på din rejse, er det vigtigt at sikre den rette rejsedokumentation gennem enten en ESTA eller et visum. Når det er på plads, venter byens række af ikoniske vartegn, kulturelle institutioner og unikke kvarterer på at blive opdaget af dig. Med den rette planlægning kan din rejse til New York blive en uforglemmelig oplevelse.