Visum til Aspen, Colorado USA

Udgivet: Nov 12, 2022, Redigeret: Nov 12, 2022 | Tags: USA visum, ESTA

Visum til Aspen, Colorado USA

Introduktion

Aspen er kronjuvelen i Colorado. Beliggende midt i de majestætiske Rocky- og Elkbjerge, er Aspen et genialt sted at besøge. Roaring Fork River venter på dig i denne uforglemmelige by i Colorados Pitkin County. Denne guide giver dig alle de oplysninger, du har brug for et vellykket besøg i Aspen, samt giver dig informationsressourcer til at afgøre, om du muligvis har brug for et visum til Aspen.

Visum og ESTA Oversigt

Hvis du kommer til Aspen Colorado fra et andet land, bør du tjekke, om du enten har brug for et visum til Aspen eller et elektronisk system for rejsetilladelse (ESTA). Du kan tjekke via vurderingen på hjemmesiden. ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der blev indført gennem Visa Waiver Program (VWP), som giver borgere fra 40 deltagende lande mulighed for at rejse til USA uden visum for besøg på op til 90 dage for turisme, forretning, transit eller medicinske formål. Potentielle ESTA-ansøgere skal også opfylde krav, såsom at have et elektronisk pas, der er gyldigt under hele varigheden af deres besøg til og fra Aspen, samt at blive godkendt af Customs and Border Protection (CBP) til at rejse på VWP. Hvis du er berettiget til ESTA, når du rejser til Aspen, skal du indhente godkendelse, inden du går ombord på dit fly eller søfartøj.

Besøgende til Aspen, der har brug for et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum, skal udfylde en DS-160 formular. Formularen tager cirka 60 minutter at udfylde, og ansøgere skal også have pasfotos forberedt til ansøgningen. Du skal også planlægge en samtale på dit nærmeste amerikanske konsulat eller ambassade. Et gebyr på 160 USD for DS-160 ansøgningsgebyret skal betales på tidspunktet for booking af din ambassadeaftale.

ESTA og Visa Waiver-programmet

Hvad er Visa Waiver-programmet (ESTA)?

Formålet med Visa Waiver Program (VWP) er at gøre det nemmere for pasindehavere fra bestemte lande at rejse ind i USA uden at skulle ansøge om visum. I øjeblikket deltager 40 lande i Visa Waiver-programmet. Folk, der ønsker at besøge USA i mindre end 90 dage, kan være berettigede; hvis formålet med deres besøg er turisme, for at modtage lægebehandling, besøge familie eller venner eller for erhvervslivet. Når den er udstedt, er ESTA-visumfritagelsen gyldig i to år eller op til udløbsdatoen for en persons pas. 

Berettigelse til visumfritagelsesprogram

For at være berettiget til Visa Waiver-programmet er der nogle yderligere kriterier:

Hvis du rejser til godkendte forretningsformål, skal du have til hensigt at rådføre dig med forretningsforbindelser; planlægge at deltage i et forretningsmøde eller en uddannelsesmæssig, professionel eller videnskabelig konference. Hvis du deltager i kortvarig træning, må du ikke modtage betaling fra nogen USA-baseret kilde, bortset fra udgifter direkte forbundet med dit besøg. At forhandle en kontrakt er også gyldigt.

At studere for kredit, lønnet beskæftigelse eller arbejde for udenlandske medier er ikke tilladt på VWP. Det er også forbudt at have til hensigt at bo permanent i USA.

Hvis du planlægger at besøge USA til anerkendte og godkendte turistformål, kan du være berettiget til en ESTA. Hvis dit ophold er til godkendte turistformål, såsom en ferie, et socialt ophold med familie eller venner eller endda for at modtage lægebehandling eller for at deltage i en musik-, sports- eller anden kulturbegivenhed, så længe du ikke modtager betaling. 

Supplerende krav

Det er vigtigt, at besøgende skal have fuld autorisation anerkendt af ESTA, et akronym, der står for 'Electronic System for Travel Authorization'. ESTA er et automatiseret e-system, der er en del af Department of Homeland Security (DHS) og er en vigtig del af Customs and Border Protections (CBP) metoder til at bestemme berettigelse til at rejse uden visum til USA, enten for turisme eller forretning. Det er kun muligt at komme ind i USA via ESTA, hvis du rejser på en officielt anerkendt sø- eller luft-rundrejse. Det er også vigtigt ikke at have nogen forudgående grænseafvisninger. Hvis du tidligere har fået afvist en visumansøgning til USA, kan du blive afvist en ESTA. Det er også nødvendigt at have et e-pas. 

Forskellene mellem forretningsvisum, turistvisum og besøgsvisum

Hvis du har fået afslag på en ESTA-visumfritagelse, eller du har brug for at opholde dig i staterne i over 90 dage, skal du ansøge om enten et B1 forretningsvisum, et B2 Turistvisum eller et B1-B2 besøgsvisum. Den type besøgsvisum, du har brug for, afhænger af arten af dit planlagte ophold. 

  • Kategori B1 - Denne kategori er for personer, der planlægger et ophold i forretningsøjemed, såsom afholdelse af møder eller til juridiske formål, såsom afvikling af et dødsbo.
  • Kategori B2 - Denne kategori er velegnet til dem, der besøger USA for ligetil turisme eller fritidsformål. 

Sådan ansøger du om visum

Ansøgning om visum er en ret ligetil og veldokumenteret proces. Der er dog en række etaper, der skal gennemføres. De nøjagtige stadier kan variere alt efter, hvilket land du er fra.

Det første trin er at udfylde onlineformularen, kendt som visumansøgningsformular DS 160. Når du når bekræftelsessiden, skal du printe den ud, da du skal tage den med til en samtale. Næste trin er at booke en tid til et visuminterview i dit hjemland på den amerikanske ambassade eller konsulat. Så skal du afvente opkaldet fra Visakontoret. Du skal derefter vente på at modtage yderligere kommunikation fra visummedarbejderen eller ambassaden. Der kan være ret lang ventetid, så det er vigtigt at gøre dette i god tid inden dit planlagte besøg.

Saml de obligatoriske dokumenter: 

  • Gyldigt pas
  • Formular DS-160
  • Bekræftelsesside,
  • Ansøgning
  • Gebyrbetaling og kvittering
  • Foto

Du skal fremlægge alle disse dokumenter og muligvis flere under ambassadesamtalen. I løbet af denne samtale vil den tilstedeværende medarbejder beslutte, om du faktisk er berettiget til et visum. Når dit visum er blevet udstedt, skal du betale visumforsikringsgebyret.

Aspen Rejseinformation

Den rute, du tager, når du kommer til Aspen i bil, afhænger af, hvilken tid på året det er. Mellem maj og september er Highway 82 åben, og dette vil tage dig direkte til Aspen - bare tag Interstate 70 til Glenwood Springs. Om vinteren er Aspen meget snedækket, og en stor del af Highway 82 vil være lukket, så du bliver nødt til at tage en mere omstændelig rute for at komme til din destination. Snedæk, masser af forsyninger (inklusive førstehjælpsartikler, mad og varme drikke, en varm afdækning og en stærk lommelygte) og en fungerende mobiltelefon til at ringe til nødtjenester i dårligt vejr, er alle vigtige ting at tage med dig, når du kører mod Aspen om vinteren. Den nærmeste større lufthavn er Denver International Airport, og det er meget nemt at komme videre med jordtransport fra lufthavnen til centrum af Aspen. Taxaer og offentlige busser er begge tilgængelige, hvis du ikke ønsker at køre selv eller leje en bil. Denver International Airport ligger omkring 320 miles fra Aspen centrum. En anden mulighed er at tage et videre fly til Aspen. Aspen har også sin egen, mindre, nationale lufthavn, som er vært for flyvninger fra store flyselskaber som Delta og United Airlines. Dette er Aspen/Pitkin County Lufthavn, som ligger tre miles fra Aspen, og som kan nås via direkte fly fra adskillige lufthavne, herunder Denver, Dallas, Chicago O'Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minneapolis/St Paul og Atlanta.

Denne region er et særligt godt sted at besøge for alle elskere af natur. En af de mest populære vandredestinationer i Aspen er Maroon Bells resort, opkaldt efter tvillingtoppe kendt som Maroon Peak og North Maroon Peak i Elk Mountains. To andre fantastiske steder at besøge i og omkring kommunen, hvis du elsker skiløb, er Aspen Mountain og Independence Pass, hvor der er nogle fantastiske skisportssteder og masser af muligheder for at stå på ski. Hvis du gerne vil nyde en mindre anstrengende aktivitet i Aspen, anbefales det stærkt, at du besøger John Denver Sanctuary, som er en absolut smuk park og have og et fantastisk sted at tilbringe tid. Kunstelskere vil også nyde et besøg på Aspen Art Museum, som er hjemsted for nogle fantastiske samtidskunstsamlinger. Hvis du er interesseret i at se en fungerende sølvmine, så tag direkte til smuglerminen.

Konklusion

Nu ved du, hvordan du kommer til byen, og også hvad du skal se og gøre, mens du er der, er du klar til at nyde dit besøg på dette dejlige sted. Så hav en vidunderlig ferie, men før du gør det, skal du sørge for at få en ESTA eller visum til Aspen mindst fire uger før din afrejse.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA