Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Visum til Aspen, Colorado USA

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: ESTA, Aspen, USA Visa

Information on visiting Aspen and needing a visa for Aspen.

Aspen er kronjuvelen i Colorado. Aspen ligger midt i de majestætiske Rocky- og Elk-bjerge og er et fantastisk sted at besøge. Roaring Fork River venter på dig i denne uforglemmelige by i Pitkin County i Colorado. Denne guide giver dig alle de oplysninger, du har brug for til et vellykket besøg i Aspen, og giver dig også information om, hvorvidt du har brug for et visum til Aspen.

Oversigt over visum og ESTA

Hvis du kommer til Aspen Colorado fra et andet land, bør du tjekke, om du har brug for enten et visum til Aspen eller en ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Du kan tjekke det via vurderingen på hjemmesiden. ESTA er en elektronisk rejsetilladelse, der blev indført gennem Visa Waiver Program (VWP), som giver borgere fra 41 deltagende lande mulighed for at rejse til USA uden visum i op til 90 dage til turisme-, forretnings-, transit- eller medicinske formål. Potentielle ESTA-ansøgere skal også opfylde krav såsom at have et elektronisk pas, der er gyldigt under hele deres besøg til og fra Aspen, samt at blive godkendt af Customs and Border Protection (CBP) til at rejse på VWP. Hvis du er berettiget til ESTA, når du rejser til Aspen, skal du indhente godkendelse, før du går ombord på dit fly eller skib.

Besøgende til Aspen, der har brug for et B2 turistvisum eller B1 forretningsvisum, skal udfylde en DS-160 formular. Det tager ca. 60 minutter at udfylde formularen, og ansøgere bør også have pasfotos klar til ansøgningen. Du skal også planlægge et interview på dit nærmeste amerikanske konsulat eller ambassade. Et gebyr på 185 USD for DS-160-ansøgningen skal betales, når du booker din tid på ambassaden.

ESTA og Visa Waiver-programmet

Hvad er Visa Waiver-programmet (ESTA)?

Formålet med Visa Waiver Program (VWP) er at gøre det nemmere for pasindehavere fra bestemte lande at rejse ind i USA uden at skulle ansøge om visum. I øjeblikket deltager 41 lande i Visa Waiver Program. Folk, der ønsker at besøge USA i mindre end 90 dage, kan være berettigede; uanset om formålet med deres besøg er turisme, at modtage medicinsk behandling, at besøge familie eller venner eller at gøre forretninger. Når ESTA-visumfritagelsen er udstedt, er den gyldig i to år eller op til udløbsdatoen for den enkeltes pas.

Berettigelse til Visa Waiver-programmet

For at være berettiget til Visa Waiver-programmet er der nogle yderligere kriterier:

 • Hvis du rejser til godkendte forretningsformål, skal du have til hensigt at rådføre dig med forretningsforbindelser; planlægge at deltage i en forretningskonference eller en uddannelsesmæssig, professionel eller videnskabelig konference.
 • Hvis du deltager i kortvarig træning, må du ikke modtage betaling fra nogen USA-baseret kilde, bortset fra udgifter, der er direkte forbundet med dit besøg. Forhandling af en kontrakt er også gyldig.
 • Studier med henblik på merit, lønnet arbejde eller arbejde for udenlandske medier er ikke tilladt under VWP. Det er også forbudt at have til hensigt at bo permanent i USA.

Hvis du planlægger at besøge USA med anerkendte og godkendte turistformål, kan du være berettiget til en ESTA. Hvis dit ophold er til godkendte turistformål, såsom en ferie, et socialt ophold med familie eller venner eller endda for at modtage medicinsk behandling, eller for at deltage i en musik-, sports- eller anden kulturbegivenhed, så længe du ikke modtager betaling.

Supplerende krav

Det er vigtigt, at alle besøgende har en fuld tilladelse, der er anerkendt af ESTA, et akronym, der står for "Electronic System for Travel Authorization". ESTA er et automatiseret e-system, der er en del af Department of Homeland Security (DHS) og er en vigtig del af Customs and Border Protection's (CBP) metoder til at afgøre, om man er berettiget til at rejse uden visum til USA enten som turist eller forretningsrejsende. Det er kun muligt at rejse ind i USA via ESTA, hvis du rejser tur/retur til lands, til vands eller med fly. Det er også vigtigt, at du ikke tidligere er blevet afvist ved grænsen. Hvis du tidligere har fået afslag på en amerikansk visumansøgning, kan du blive nægtet en ESTA. Det er også nødvendigt at have et e-pas.

Forskellen mellem forretningsvisum, turistvisum og besøgsvisum

Hvis du har fået afslag på en ESTA Visa Waiver, eller hvis du skal opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du ansøge om enten et B1 Business Visa, et B2 Tourist Visa eller et B1-B2 Visitor Visa. Den type besøgsvisum, du har brug for, afhænger af arten af dit planlagte ophold.

 • Kategori B1 - Denne kategori er for folk, der planlægger et ophold til forretningsformål, såsom at holde møder eller til juridiske formål, såsom at afvikle et bo.
 • Kategori B2 - Denne kategori er velegnet til dem, der besøger USA i forbindelse med turisme eller fritid.

Sådan ansøger du om et visum

At ansøge om et visum indebærer en række trin, der skal gennemføres. De nøjagtige trin kan variere afhængigt af det land, du ansøger fra.

Det første trin er at udfylde onlineformularen, kendt som Visa Application Form DS 160. Når du når til bekræftelsessiden, skal du printe den ud, da du skal tage den med til et interview. Næste skridt er at aftale en tid til et visumsamtale i dit hjemland på den amerikanske ambassade eller konsulat. Derefter skal du afvente opkaldet fra visumkontoret. Derefter skal du blot vente på at høre fra visummanden. Der kan være ret lang ventetid, så det er vigtigt at gøre dette i god tid inden dit planlagte besøg. Saml de obligatoriske dokumenter:

 • Gyldigt pas
 • Formular DS-160
 • Bekræftelsesside,
 • Ansøgning
 • Gebyrbetaling og kvittering
 • Foto

Du skal fremlægge alle disse dokumenter og muligvis flere under interviewet på ambassaden. I løbet af dette interview vil den tilstedeværende officer beslutte, om du rent faktisk er berettiget til et visum. Når du har fået dit visum, skal du betale visumforsikringsgebyret.

Aspen rejseinformation

Den rute, du tager, når du skal til Aspen i bil, afhænger af, hvilken tid på året det er. Mellem maj og september er Highway 82 åben, og den fører dig direkte til Aspen - du skal bare køre af Interstate 70 til Glenwood Springs. Om vinteren er Aspen meget snedækket, og meget af Highway 82 vil være lukket, så du bliver nødt til at tage en mere kringlet rute for at komme til din destination. Vinterdæk, masser af udstyr (herunder førstehjælpsudstyr, mad og varme drikke, en varm dyne og en stærk lommelygte) og en mobiltelefon, der virker, så du kan ringe til alarmcentralen i dårligt vejr, er alle vigtige ting at have med, når du kører mod Aspen om vinteren. Den nærmeste større lufthavn er Denver International Airport, og det er meget nemt at komme videre med transport fra lufthavnen til centrum af Aspen. Der er både taxaer og offentlige busser til rådighed, hvis du ikke vil køre selv eller leje en bil. Denver International Airport ligger omkring 220 miles fra Aspen centrum. En anden mulighed er at tage et fly videre til Aspen. Aspen har også sin egen, mindre, nationale lufthavn, som er vært for flyvninger fra store flyselskaber som Delta og United Airlines. Det er Aspen/Pitkin County Airport, som ligger fem kilometer fra Aspen, og som kan nås med direkte fly fra mange lufthavne, herunder Denver, Dallas, Chicago O'Hare, Houston, Los Angeles, San Francisco, Minneapolis/St Paul og Atlanta.

Denne region er et særligt godt sted at besøge for alle, der elsker den store natur. En af de mest populære vandredestinationer i Aspen er Maroon Bells resort, opkaldt efter tvillingetoppene Maroon Peak og North Maroon Peak i Elk Mountains. To andre fantastiske steder at besøge i og omkring kommunen, hvis du elsker at stå på ski, er Aspen Mountain og Independence Pass, hvor der er nogle fantastiske skisportssteder og masser af muligheder for at stå på ski. Hvis du gerne vil nyde en mindre anstrengende aktivitet i Aspen, kan det varmt anbefales at besøge John Denver Sanctuary, som er en absolut smuk park og have og et glimrende sted at tilbringe tid. Kunstelskere vil også nyde et besøg på Aspen Art Museum, som er hjemsted for nogle fantastiske samlinger af moderne kunst. Og hvis du er interesseret i at se en fungerende sølvmine, skal du tage direkte til Smuggler Mine!

Konklusion

Nu hvor du ved, hvordan du kommer til byen, og hvad du skal se og lave, mens du er der, er du klar til at nyde dit besøg på dette dejlige sted. Så hav en vidunderlig tid, men før du gør det, skal du sørge for at få et ESTA eller visum til Aspen mindst fire uger før din afrejse.