Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

USA's visumfritagelsesprogram versus Guam-CNMI's visumfritagelsesprogram

Redigeret: apr 17, 2024  | Tags: Visumfritagelsesprogram, ESTA, Guam-CNMI

Når man planlægger en rejse til USA, er det vigtigt at forstå de forskellige rejsetilladelsesprogrammer. To vigtige programmer for korttidsbesøgende er U.S. Visa Waiver Program (VWP) og Guam-CNMI Visa Waiver Program. Denne artikel vil udforske forskellene og lighederne mellem disse to programmer.

Visa Waiver-programmet (VWP)

Visa Waiver-programmet administreres af Department of Homeland Security (DHS). Det tillader borgere fra 41 deltagende lande at rejse til USA for turisme, forretning eller transit i op til 90 dage eller mindre uden at få et visum.

Rejsende under U.S. VWP skal ansøge om tilladelse gennem Electronic System for Travel Authorization(ESTA), et onlinesystem, der forhåndsscreener rejsende mod forskellige sikkerhedsdatabaser. VWP omfatter rejser til alle USA's stater og territorier.

Guam-CNMI visumfritagelsesprogram

Guam-CNMI Visa Waiver Program er specifikt for territorierne Guam og Commonwealth of the Northern Mariana Islands (CNMI). Dette program tillader visumfri indrejse for rejsende fra visse lande for et ophold på op til 45 dage i enten Guam eller CNMI.

I modsætning til VWP kræver Guam-CNMI Visa Waiver Program ikke en online forhåndsgodkendelse. I stedet skal de rejsende give deres oplysninger ved ankomsten til lufthavnen eller havnens immigrationskontrol.

Vigtige forskelle mellem USA's Visa Waiver Program og Guam-CNMI Visa Waiver Program

Selvom begge programmer tilbyder visumfri rejse til dele af USA, er der flere vigtige forskelle:

Geografisk dækning

Den mest markante forskel er det geografiske område, der dækkes. U.S. VWP gælder for hele USA, inklusive alle stater og territorier. I modsætning hertil dækker Guam-CNMI Visa Waiver Program kun territorierne Guam og CNMI.

Længden af opholdet

U.S. VWP tillader ophold på op til 90 dage, mens Guam-CNMI Visa Waiver Program tillader ophold på op til 45 dage.

Berettigede lande

Mens nogle lande er berettigede til begge programmer, har Guam-CNMI Visa Waiver Program en anden liste over berettigede lande, som inkluderer flere asiatiske nationer, der ikke er dækket af det amerikanske VWP. De amerikanske VWP-lande omfatter følgende: Andorra, Australien, Belgien, Brunei, Chile, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sydkorea, Sverige, Taiwan, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig.

Ansøgningsprocessen

U.S. VWP kræver, at rejsende får en ESTA-godkendelse før deres rejse, mens Guam-CNMI Visa Waiver Program ikke kræver en online forhåndsgodkendelse.

Ligheder

Begge programmer er designet til at lette turisme og kortvarige forretningsaktiviteter, så besøgende kan komme ind i USA uden behov for visum. De er en del af USA's bestræbelser på at fremme turisme, forbedre diplomatiske relationer og øge den økonomiske vækst.

At træffe det rigtige valg

Valget mellem U.S. VWP og Guam-CNMI Visa Waiver Program afhænger af din destination og nationalitet. Hvis du besøger stater i USA, er U.S. VWP det rigtige program, forudsat at du er fra et VWP-berettiget land. Men hvis du besøger Guam eller CNMI og kommer fra et land, der er berettiget til Guam-CNMI Visa Waiver Program, så vil dette program være det mest bekvemme for dig.

Konklusion

Selvom både U.S. Visa Waiver Program og Guam-CNMI Visa Waiver Program tilbyder rejsende visumfri adgang til amerikanske territorier, tjener de forskellige formål, har forskellige ansøgningsprocesser og dækker forskellige geografiske områder. At forstå disse forskelle er afgørende for at afgøre, hvilket program der passer bedst til dine rejsebehov. Som altid anbefales det at tjekke de relevante amerikanske myndigheders hjemmesider eller rådføre sig med en rejse- eller immigrationsekspert for at sikre, at du har de mest opdaterede og relevante oplysninger til din rejseplanlægning.