Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Sådan ansøger du om ESTA

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: ESTA ansøgningsvejledning, ESTA krav

Vil du vide, hvordan man ansøger om ESTA? For at ansøge om ESTA bør ansøgere sikre sig, at de er forberedte ved at afsætte 15-20 minutter til at udfylde formularen, samle de nødvendige dokumenter og afsætte tid til at læse og forstå spørgsmålene på forhånd. Nedenfor har vi sammensat en tjekliste over, hvordan man ansøger om ESTA.

Besøg FAQ 'en for at lære mere, eller start din ansøgning nu.

Ansøg om ESTA

Tid

Afsæt mindst 15-20 minutter til at udfylde hver ESTA-ansøgning. Hvis du f.eks. ansøger for en familie på fire, skal du afsætte mindst 60 minutter til at udfylde ansøgningen og tjekke oplysningerne for at sikre, at de er korrekte.

Stabil internetadgang

Dette burde være indlysende, men ofte forsøger ansøgere at ansøge ved hjælp af en langsom eller ustabil internetforbindelse. Det anbefales, at ESTA-ansøgere har adgang til stabile ethernet- eller Wi-Fi-forbindelser for at udfylde formularen og indsende deres ansøgninger. Time-out i ansøgningen forekommer ofte, og brugere skal starte en ny ansøgning under sådanne omstændigheder.

Pas

Et gyldigt elektronisk pas fra et deltagende visumfritagelsesland er påkrævet for at ansøge om ESTA. Du skal være anerkendt som statsborger i et Visa Waiver-land for at være berettiget til ESTA. Hvis du er statsborger i flere lande, skal du fremlægge oplysninger fra alle dine pas.

Oplysninger om familie

Du vil blive bedt om at oplyse for- og efternavn på dine forældre. Hvis du ikke har disse oplysninger, kan du angive "UNKNOWN".

Kontaktoplysninger i nødstilfælde

Du skal bruge navn, telefonnummer og e-mailadresse på en person eller organisation, som vil være din kontaktperson i nødstilfælde, i eller uden for USA, og som vil blive underrettet, hvis du kommer ud for en ulykke.

Oplysninger om kontaktperson i USA

Du skal bruge navn, telefonnummer og adresse på din kontaktperson eller organisation i USA. Adresseoplysningerne verificeres for at sikre, at dataene er nøjagtige. Du kan dog skrive 'UNKNOWN' til tekstfelter og '00000' til nummerfelter på formularen, hvis du ikke har nogen amerikansk kontaktperson.

Amerikanske adresseoplysninger

Du skal have navn og kontaktoplysninger på det sted, hvor du skal bo under dit besøg. Disse adresseoplysninger verificeres også for at sikre datanøjagtighed. Men hvis du endnu ikke har disse oplysninger, kan du angive "UNKNOWN" for tekstfelter og "00000" for numeriske felter.

Oplysninger om beskæftigelse

Du skal bruge navn, adresse og telefonnummer på din arbejdsgiver, hvis du er ansat i øjeblikket.

Politirapporter og straffeattester (valgfrit)

Hvis du nogensinde er blevet anholdt for en forbrydelse, bør du tjekke din straffeattest for tidligere alvorlige forbrydelser, som kan påvirke din ESTA-ansøgning.

Oplysninger om betaling

Der er et udvalgt antal betalingsmuligheder til rådighed for ESTA. ESTA accepterer kredit- eller debetkort fra MasterCard, VISA, American Express og Discover. Andre betalingsmuligheder som kontanter, bankoverførsel, check, PayPal eller andre accepteres ikke i øjeblikket.

7 dages betalingsperiode

Du skal betale for din ESTA-ansøgning inden for 7 dage efter indsendelsen. Ellers udløber din ansøgning, og du bliver nødt til at ansøge igen.

Gruppeansøgninger

Op til 50 ansøgninger kan indsendes og betales på samme tid. Personer i samme ansøgningsgruppe er ikke forpligtet til at rejse sammen, og det er den primære ansøger heller ikke.

Hentning af autorisationer før og efter ansøgning

Når du har ansøgt om en ESTA, kan du tjekke din ansøgning ved at besøge ESTA status check og se status online. Hvis din ESTA er godkendt, har du tilladelse til at rejse til USA via luft, sø eller land. Hvis din ESTA er under behandling, bedes du give DHS 72 timer til at behandle din ansøgning og derefter prøve at tjekke status igen. Hvis din ESTA bliver afvist, skal du ansøge om et amerikansk visum. Hvis din ESTA er udløbet eller ikke kan findes, bedes du dobbelttjekke de oplysninger, du har givet, eller ansøge om en ny ESTA.

Endelig, hvis du har lavet en fejl på din ESTA, kan du kontakte CBP ESTA Help team via hjælpecenteret

How to apply for ESTA
Sådan ansøger du om ESTA