Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Sådan ansøger du om ESTA

Redigeret: Oct 16, 2022  | Tags: ESTA Krav, ESTA

Vil du vide, hvordan man ansøger om en ESTA? For at ansøge om en ESTA skal du sikre sig, at du er forberedt ved at afsætte 15-20 minutter til at udfylde skemaet, finde de nødvendige dokumenter frem og sætte tid af til at læse og forstå spørgsmålene. Herunder har vi samlet en tjekliste over, hvordan du ansøger om ESTA.

Tid

Afsæt mindst 15-20 minutter til at udfylde hver ESTA-ansøgning. Hvis du for eksempel ansøger som en familie på fire, skal du afsætte mindst 60 minutter at udfylde ansøgningen og tjekke oplysningerne for at sikre, at de er korrekte.

Stabil internetadgang

Dette burde være indlysende, men ofte forsøger ansøgere at benytte en langsom eller ustabil internetforbindelse. Det anbefales, at ESTA-ansøgere har adgang til en stabil Ethernet- eller Wi-Fi-forbindelse, når de udfylder skemaet og indsender deres ansøgninger. Der forekommer ofte timeout på siden, og brugerne skal påbegynde en ny ansøgning under sådanne omstændigheder.

Pas

Et gyldigt elektronisk pas fra et visumfritagelsesland er påkrævet for at ansøge om ESTA. Du skal anerkendes som borger i visumfritagelseslandet for at være berettiget til ESTA. Hvis du er statsborger i flere lande, skal du oplyse information fra alle dine pas.

Familieinformation

Du vil blive bedt om at oplyse dine forældrenes for- og efternavne. Hvis du ikke har disse oplysninger, kan du angive dette som 'UKENDT'.

Kontaktperson i nødstilfælde

Du skal bruge navn, telefonnummer og e-mailadresse på en person eller organisation inden for eller uden for USA, som vil være din nødkontakt, der vil blive underrettet, hvis du kommer ud for en ulykke.

Oplysninger om kontaktperson i USA

Du skal bruge navn, telefonnummer og adresse på din kontaktperson eller organisation i USA. Adresseoplysningerne bliver verificeret for at sikre oplysningernes nøjagtighed. Du kan dog skrive 'UKENDT' for tekstfelter og '00000' for numeriske felter i skemaet, hvis du ikke har nogen kontaktperson i USA.

Adresseoplysninger i USA

Du skal bruge navn og kontaktoplysninger på det sted, hvor du skal bo under dit ophold. Disse adresseoplysninger bliver også verificeret for at sikre oplysningernes nøjagtighed. Men hvis du endnu ikke har disse oplysninger, kan du angive 'UKENDT' for tekstfelter og '00000' for numeriske felter.

Beskæftigelsesoplysninger

Du skal bruge din arbejdsgivers navn, adresse og telefonnummer, hvis du er ansat i øjeblikket.

Straffeattest (valgfrit)

Hvis du nogensinde er blevet anholdt for en forbrydelse, bør du tjekke din straffeattest for tidligere alvorlige kriminalitet, som kan påvirke din ESTA-ansøgning.

Betalingsinformation

Der er et udvalg af betalingsmuligheder, du kan benytte til at betale for ESTA-ansøgningen. ESTA accepterer kredit- eller betalingskort fra MasterCard, VISA, American Express og Discover. Andre betalingsmuligheder såsom kontanter, bankoverførsel, check, PayPal eller andre accepteres ikke i øjeblikket.

7 dages betalingsfrist

Du skal betale for din ESTA-ansøgning inden for 7 dage efter indsendelse. Ellers vil din ansøgning udløbe, og du vil blive nødt til at genansøge.

Gruppeansøgninger

Der kan indsendes og betales for op til 50 ansøgninger samtidig. Personer i samme ansøgningsgruppe er ikke forpligtet til at rejse sammen, heller ikke den primære ansøger.

Opnåelse af godkendelse før og efter ansøgning

Når du har ansøgt om ESTA, kan du tjekke status for din ansøgning ved at besøge https://usa-esta.dk/tjek-esta-status og se statussen online. Hvis din ESTA er godkendt, kan du boarde dit fly eller skib til USA. Hvis din ESTA verserende, vent venligst 72 timer, og prøv derefter at tjekke statussen igen. Hvis din ESTA bliver afvist, skal du ansøge om amerikansk visum. Hvis din ESTA er udløbet eller ikke fundet, skal du dobbelttjekke de oplysninger, du har opgivet eller ansøge om en ny ESTA.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA