Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Rejsende, der kommer ind i USA over land, skal nu have en ESTA

Redigeret: okt 15, 2022  | Tags: ESTA-ansøgning afventer, Grænsesikkerhed, ESTA-krav

Den 7. april 2022 reviderede Customs and Border Protection (CBP) kravene for Visa Waiver Program (VWP) rejsende, der kommer ind i USA over land.

Hvornår kræves ESTA for Visa Waiver Program-rejsende, der kommer ind via land?

Fra den 1. oktober 2022 skal alle rejsende, der kommer ind i USA via luft, sø og nu land, være i besiddelse af en godkendt ESTA, før de kan tillades indrejse over grænsen. Tidligere var ESTA kun påkrævet for VWP-rejsende, der kom ind i USA med fly eller sø.

Hvad er ESTA?

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization. Det er et system, som CBP bruger til at forhåndsscreene rejsende, før de får lov til at komme ind i USA. Målet med ESTA er at forbedre sikkerheden for alle rejsende. Det er vigtigt at bemærke, at ESTA ikke er et visum.

Hvad er ESTAs fordele?

En godkendt ESTA kan bruges til turisme, forretnings- eller transitformål til USA i op til 90 dage pr. besøg. Gyldighedsperioden for en ESTA er to år, eller indtil datoen for passets udløb, alt efter hvad der kommer først. ESTA'en kan bruges til flere rejser, så her er ingen grund til at ansøge igen, hvis du har en eksisterende godkendt ESTA. Enhver kvalificeret VWP-rejsende skal have en godkendt ESTA, uanset alder.

Der er også en række yderligere krav til potentielle ESTA-ansøgere, herunder krav til pas og statsborgerskab samt at have en ren baggrund, når det kommer til immigration og kriminel historie.

Hvornår skal jeg ansøge om en ESTA?

Alle rejsende rådes til at ansøge om en ESTA mindst 72 timer før ankomst til USA. Der er nogle vigtige forskelle at bemærke baseret på rejsemetoden:

  • Hvis du ankommer med fly eller sø, vil du ikke få lov til at gå ombord på dit fly eller skib uden en godkendt ESTA. Hvis din ESTA bliver nægtet i sidste øjeblik, kan du blive sat i en vanskelig situation med omlægning af fly og resten af din rejseplan.
  • Hvis du ankommer til lands, kan du køre til den amerikanske grænse, men får ikke lov til at krydse, før din ESTA er godkendt. Du kan således bedre planlægge din indrejse i USA, hvis du giver din ESTA-ansøgning fulde 72 timer til at behandle. Men hvis din ESTA-ansøgning er blevet afvist, vil du ikke være i stand til at rejse ind i USA uden visum, hvilket kan tage flere uger at få.

Er I-94 ved at blive fjernet?

Nej, I-94 vil stadig være et krav for besøgende, der ankommer til lands. Ændringen resulterer ikke i fjernelse af I-94-gebyret (i øjeblikket $6) eller den digitale formular, som rejsende stadig skal udfylde, før de krydser grænsen til lands. CBP har en mobilapplikation, kaldet CBP One™, som rejsende kan bruge til at logge deres indrejse via land op til syv dage i forvejen. Appen er tilgængelig gratis i både Apple Store og Google Play. Appen leverer også rejsehistoriklogfiler og tjener som bevis på at du har en I-94, når du krydser ind i USA ad land. Fordelen ved at bruge appen er bekvemmeligheden, men rejsende kan stadig ansøge om en digital I-94 ved hjælp af CPBs hjemmeside, hvis de ikke ønsker at downloade en applikation på deres mobile enheder.

Hvad hvis jeg er blevet nægtet en ESTA, kan jeg så stadig komme ind i USA over land?

Ja, du kan stadig rejse ind i USA over land, hvis du er blevet nægtet en ESTA. Du skal dog ansøge om et visum til USA, der bedst afspejler formålet med dit besøg. Du skal også stadig anskaffe en I-94, som mere er en form for rejseoverholdelse snarere end en anden ansøgning om visum eller rejsetilladelse.

Konklusion

Denne ændring i kravene giver CBP en mere effektiv dataindsamlingsmetode for VWP-rejsende, der kommer ind i USA over land. Den ekstra byrde, der påføres rejsende, forventes at være minimal. Ansøgning om en ESTA online og indsendelse af en digital I-94-formular inden ankomst til grænsen vil spare tid for både rejsende og CBP.