Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Indrejse i USA via vejen

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: Grænsesikkerhed, Indrejse til USA over land

De fleste rejsende, der er berettigede til Visa Waver-programmet (VWP), besøger USA via kommercielle fly- eller skibsfartsselskaber eller over land. De, der ankommer over land, gør det normalt ved at krydse ind i USA via den canadiske grænse eller, selvom det er mindre hyppigt, den mexicanske grænse. Denne artikel vil undersøge kravene til disse rejsende, når de rejser ind i eller ud af USA over land, og se på nogle af de komplikationer, der kan opstå med Customs and Border Protection (CBP), når man blander landrejser med fly- eller sørejser.

Hvad hvis jeg krydser den canadiske grænse til USA uden en ESTA?

Rejsende med pas fra Visa Waver Program-lande, der rejser ind i USA fra den canadiske grænse, skal have en ESTA fra 1. oktober 2022. Der vil ikke længere være nogen papirbaseret I-94W-formular ved landegrænsen. Listen over land-, færge- og jernbaneovergange fra Canada til USA kan findes her.

Hvad hvis jeg har en ESTA, men rejser ind i USA over land via Canada?

Rejsende med en ESTA vil opleve en mere strømlinet indrejse i USA, da de ikke behøver at udfylde en I-94W-formular ved landegrænsen. Det tager kortere tid at udfylde en online ESTA-ansøgning end at udfylde en papirformular, selvom det kan tage op til 72 timer at få en godkendelse, så rejsende rådes til at ansøge, før de kører til den amerikanske grænse.

Hvad er en I-94-formular?

Der findes to typer I-94-formularer, og de bruges kun til at behandle ikke-amerikanske statsborgeres ankomster til USA over land. Den ene type formular er specifikt til rejsende fra VWP-berettigede lande, denne formular blev kaldt Form I-94W Nonimmigrant Visa Waiver Arrival/Departure Record. Den anden formular er for ikke-VWP og ikke-amerikanske statsborgere og kaldes Form I-94 Arrival/Departure Record.

VWP-begunstigede rejsende, der rejser ind i USA ad land-, luft- eller søvejen, skal have en godkendt ESTA eller et amerikansk visum. Ikke-VWP-rejsende skal udfylde deres I-94 elektronisk, hvilket holder styr på deres ankomster og afrejser over land.

Hvilke oplysninger blev der bedt om på en I-94W-formular?

En I-94W-formular indeholdt de samme oplysninger og havde de samme spørgsmål som en ESTA-ansøgning. Derfor besluttede CBP at fjerne I-94W-kravet til fordel for ESTA, da systemet var mere effektivt end I-94W-systemet.

Hvad hvis jeg forlader USA over land?

Rejsende, der forlader USA over land, får nu deres 'Departure Record' registreret digitalt, og der er ikke længere en papirstump. Den elektroniske afrejserekord indeholder havn, dato, transportør og flynummer/skibsnavn for den rejsendes afrejse.

Hvad hvis jeg forlader USA med fly eller skib?

Hvis du forlader USA med skib eller fly efter at være ankommet over land, vil din elektroniske afrejsedokumentation registrere de vigtigste oplysninger om din afrejse.

Hvilken type bevis viser, at jeg ikke har overskredet datoen på min I-94 eller gamle I-94W?

Ansøgere rådes til at tjekke deres digitale I-94-optegnelser online ved at besøge følgende link for at sikre, at datoerne er korrekte: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home. Ansøgere bør dog gemme bevis på følgende for at bestride den digitale I-94-optegnelse, hvis der opstår konflikter:

  • Det originale boardingkort, du brugte til at forlade USA, Canada, Mexico eller et andet område, du kørte til efter at have besøgt USA.
  • Fotokopier af hele dit pas, der viser dine pasoplysninger sammen med ankomst- og afrejsestempler for dine besøg i USA og nærliggende territorier.
  • Lønsedler, der viser, at du har haft en indkomst i den periode, du vendte tilbage fra USA inden for den tilladte varighed af dit ophold.
  • Bank- eller kreditkortudtog, der viser, at du har foretaget transaktioner uden for USA efter dit besøg.
  • Skoleudskrifter eller fremmøde, der viser, at du havde forladt USA på det tidspunkt, du gjorde krav på.

Hvad hvis jeg rejser ind i USA fra Mexico?

De samme regler og procedurer, som er specificeret ovenfor, gælder for VWP-rejsende, der ankommer ad landvejen fra Mexico.

Konklusion

VWP-begunstigede rejsende, der rejser ind i eller ud af USA via den canadiske eller mexicanske grænse, skal ansøge om en ESTA. Dette fremskynder CBP's behandling af deres ankomst ved landegrænserne. Papirbaserede I-94W-formularer bruges ikke længere, da de giver anledning til komplikationer. Rejsende bør være opmærksomme på tidsbesparende aktiviteter, såsom at ansøge om en ESTA på forhånd i stedet for lige ved grænsen, og planlægge deres rejserute i USA eller Nordamerika i overensstemmelse hermed.