Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan kan jeg kontrollere, om min ESTA stadig er gyldig?

Redigeret: Aug 23, 2023  | Tags: ESTA varighed, ESTA gyldighed, ESTA

Kontroller status for eksisterende ESTA-ansøgninger, inden du flyver til USA, for at hente dit ESTA-autorisationsnummer og udløbsdato. Du kan tjekke din ESTA-udløbsdato, ESTA-gyldighed og hente ESTA-nummeret simpelthen ved at udfylde formularen med pasoplysningerne samt ansøgerens for- og efternavn. Din ESTA-status, autorisationsnummer og udløbsdato vil blive givet til dig, hvis din ansøgning stadig er gyldig. Der er fem mulige statusser for en ESTA-validitetskontrol:

ESTA-ansøgning blev ikke fundet

"Ansøgning blev ikke fundet" er normalt resultatet af, at ansøgeren giver de forkerte oplysninger om deres oprindelige ESTA-ansøgningsformular, og der er således ikke noget link etableret mellem de korrekte og ukorrekte biometriske oplysninger. Biometriske oplysninger inkluderer oplysninger såsom ansøgerens navn, land, pasnummer, pasudstedelses- og udløbsdato. Alternativt gives denne status, når der gives ukorrekte oplysninger vedtjek din ESTA-ansøgningsformular. Endelig kan "Ansøgning blev ikke fundet" forekomme, når der ikke findes nogen nuværende eller tidligere ESTA.

ESTA-ansøgning er udløbet

Hvis en ESTA-ansøgning er udløbet, skal du anmode om en ny tilladelse, inden du rejser til USA. ESTA-ansøgninger kan ikke fornys, en ny ansøgning skal indsendes baseret på brugerens aktuelle oplysninger.

ESTA-ansøgning er under behandling

Det betyder, at din ansøgning er blevet indsendt og er under yderligere gennemgang af CBP. Dette er ikke ensbetydende med et negativt resultat på din ESTA-ansøgning, men indikerer blot, at der kræves yderligere sikkerhedskontrol. Du skal tillade ca. 72 timer for at få en endelig beslutning om din ansøgning. Vær venligst opmærksom på dette, når du overvejer dine eksisterende rejseplaner.

ESTA-tilladelse er godkendt

Det betyder, at din tilladelse er gyldig for rejser til USA. Vær opmærksom på udløbsdatoen, samt ESTA-ansøgningsnummeret, og sørg for, at din ESTA er gyldig før din afrejse til USA. Husk også, at hvis din ESTA stadig er godkendt, betyder det ikke, at den ikke kan tilbagekaldes af de amerikanske told- og grænsemyndigheder (CBP), så rejsende anbefales at tjekke deres ESTA-status på afrejsedagen.

ESTA-ansøgning er ikke godkendt

Dette resultat opstår, når din ESTA-ansøgning er blevet behandlet, og du ikke har lov til at rejse til USA under visumfritagelsesprogrammet. Du kan dog stadig være berettiget til at ansøge om et B-2 turistvisum. Du kan få flere oplysninger og ansøge om et visum til USA på følgende link: https://travel.state.gov/content/travel.html

Bemærk venligst, at hvis du har lavet en fejl i din ESTA-ansøgning, skal du e-maile ESTAs tekniske supportteam ved at følge vejledningen her: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Du kan også ringe til ESTAs tekniske supportteam på +1 202-344-3710 for at finde ud af, om du kan ændre en fejl på din formular.

ESTA-ansøgere bør kontrollere status af deres ansøgninger for at se ESTA-udløbsdatoer og få ESTA-autorisationsnummeret for at forsikre sig om, at de stadig er i stand til at rejse til USA uden at skulle indgive en anden ansøgning eller betale yderligere penge for at opnå en tilladelse, som måske ikke er nødvendig.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA