Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan kan jeg kontrollere, om min ESTA stadig er gyldig?

Redigeret: aug 23, 2023  | Tags: ESTA, ESTA Varighed, ESTA Gyldighed

Tjek status for eventuelle eksisterende ESTA-ansøgninger, før du ankommer til USA, for at finde dit ESTA-autorisationsnummer og udløbsdato. Du kan tjekke din ESTA's udløbsdato, ESTA's gyldighed og hente ESTA-nummeret ved blot at udfylde formularen med pasoplysninger samt for- og efternavn på ansøgeren. Din ESTA-status, autorisationsnummer og udløbsdato vil blive givet til dig, hvis din ansøgning stadig er gyldig. Der er fem mulige statusser, der returneres af ESTA-gyldighedstjekket, og disse diskuteres nedenfor og i videoen.

How can I check if my ESTA is still valid?
Hvordan kan jeg tjekke, om min ESTA stadig er gyldig?

"Ikke fundet"

Denne status angiver, at der ikke er nogen aktiv eller afsluttet ESTA-ansøgning forbundet med de angivne oplysninger i systemet. "Application Not Found" er normalt resultatet af, at ansøgeren har givet forkerte oplysninger på sin oprindelige ESTA-ansøgningsformular, og der er derfor ikke etableret nogen forbindelse mellem de korrekte og forkerte biometriske oplysninger. Biometriske oplysninger omfatter detaljer som ansøgerens navn, pasland, pasnummer, pasudstedelse og udløbsdato. Alternativt gives denne status, når der er angivet forkerte oplysninger på check your ESTA-ansøgningsformularen. Endelig kan "Application Not Found" returneres, når der ikke findes nogen nuværende eller tidligere ESTA.

"Ansøgning udløbet"

Hvis nogen tidligere har modtaget "Authorization Approved", men det er mere end to år siden godkendelsen (eller hvis deres pas er udløbet), vil deres ESTA-status blive vist som "Expired". Rejsende i denne kategori skal ansøge om ESTA-godkendelse igen, før de kan rejse til USA under VWP.

ESTA-ansøgninger kan ikke fornyes, der skal indsendes en ny ansøgning baseret på brugerens aktuelle oplysninger.

"Afventer tilladelse"

Denne status indikerer, at der ikke er truffet en umiddelbar beslutning om den rejsendes berettigelse. Derfor er din ansøgning for nylig blevet indsendt og er under yderligere gennemgang af CBP. Dette betyder ikke et negativt resultat på din ESTA-ansøgning, men indikerer blot, at yderligere sikkerhedstjek er påkrævet. Du skal regne med ca. 72 timer, før du får en endelig afgørelse på din ansøgning. Tag venligst højde for dette, når du overvejer dine eksisterende rejseplaner.

"Godkendelse godkendt"

Det betyder, at din tilladelse er gyldig til at rejse til USA. Vær opmærksom på udløbsdatoen samt ESTA-ansøgningsnummeret, og sørg for, at din ESTA er gyldig inden din afrejse til USA. Husk også, at hvis din ESTA stadig er godkendt, betyder det ikke, at den ikke kan tilbagekaldes af Customs and Border Protection (CBP), så rejsende rådes til at kontrollere deres ESTA-status på afrejsedagen. Denne status betyder blot, at den rejsende har fået tilladelse til at rejse til USA under Visa Waiver-programmet. Dette garanterer dog ikke indrejse i USA; den endelige afgørelse om adgang foretages af de amerikanske told- og grænsekontrolmyndigheder ved ankomsten.

"Rejser, der ikke er godkendt"

Dette resultat opstår, når din ESTA-ansøgning er blevet behandlet, og du ikke har tilladelse til at rejse til USA under Visa Waiver-programmet. Du kan dog stadig være berettiget til at ansøge om et B-2 turistvisum, B-1 forretningsvisum eller C transitvisum. Rejsende rådes til at lære mere om andre relevante amerikanske visa.

Bemærk venligst, at hvis du har lavet en fejl i din ESTA-ansøgning, skal du sende en e-mail til ESTA's tekniske supportteam ved at følge instruktionerne her: https://help.cbp.gov/s/article/Article-ContactUs?language=en_US. Du kan også ringe til ESTA's tekniske supportteam på +1 202-344-3710 for at finde ud af, om du kan ændre en fejl på din formular.

ESTA-ansøgere bør tjekke status for deres ansøgninger for at se ESTA's udløbsdatoer og få ESTA-tilladelsesnummeret for at sikre sig, at de stadig kan rejse til USA uden at skulle indsende en ny ansøgning eller betale ekstra penge for at få en tilladelse, som måske ikke er nødvendig.

Hvis checken fra din ESTA-ansøgning er returneret som 'Application Expired' eller 'Not Found', kan du starte en ny ansøgning, hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinske eller transitformål, så kom i gang med din ansøgning, ellers besøg FAQ for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA