Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan er det at rejse på en ESTA?

Redigeret: Nov 01, 2022  | Tags: ESTA-ansøgning, ESTA-oplevelse

Introduktion

Det elektroniske rejsetilladelsessystem (ESTA) giver rejsende mulighed for at rejse visumfrit til De Forenede Stater, ved hjælp af en strømlinet og automatiseret proces. En ESTA kan bruges af rejsende, der ankommer til Amerika i luften eller via havet. Det tillader ophold på op til 90 dage og udstedes i en periode på to år, eller til datoen for udløbet af passet. En alternativ form for rejsetilladelse er et amerikansk visum, der har højere ansøgningsgebyrer og længere behandlingstid. Det tager 15 minutter at udfylde en ESTA ansøgning og kræver en brøkdel af omkostningerne ved et amerikansk visum. En ESTA tillader rejsende at besøge USA med henblik på turisme, forretning eller transit. En oversigt over oplevelsen af at ansøge og rejse med en ESTA er forklaret i denne artikel.

Ansøgning om en ESTA inden din afrejse

For at ansøge om en ESTA skal en ansøger have et gyldigt pas og en internetforbundet browserenhed, samt cirka 15 minutters tid for at udfylde formularen. Hvis en ansøger har til hensigt at bo i USA, bliver de nødt til at give kontakt- og adresseoplysninger for deres amerikanske kontaktsted samt en adresse, hvor de skal bo i USA. Disse oplysninger kræves ikke for at indsende formularen, og ansøgere kan skrive 'Ukendt' i felter, hvor bolig eller amerikansk kontaktinformation endnu ikke er tilgængelig.

ESTA-ansøgningsskemaet består af spørgsmål vedrørende en ansøgers personlige oplysninger, såsom deres kontakt, pas, forældre, kontaktoplysninger til nødstilfælde. Der er også spørgsmål om støtteberettigelse, der dækker en ansøgers sundheds-, kriminelle, stofmæssige, beskæftigelse, rejse og indvandringshistorie. Besøg: https://usa-esta.dk/esta-artikler/hvad-er-esta-formspørgsmål/ for en fuld liste over spørgsmålene på ansøgningsskemaet

Ansøgere vil modtage en beslutning om deres ESTA-ansøgning inden for 72 timer efter indsendelse. Imidlertid behandles størstedelen af ansøgningerne stadig inden for få minutter efter indsendelse. Ansøgere kan regelmæssigt kontrollere status for deres ESTA-ansøgninger, samt gøre sig bekendt med de forskellige ESTA-statusser.

ESTA-verifikation før afgang

Hvis din ESTA er godkendt, behøver du ikke medbringe en udskrift eller digital skærmkopi af din rejsetilladelse. Din ESTA er knyttet til dit pas. Department of Homeland Security (DHS) anbefaler dog, at du beholder en udskrift af din tilladelse til dine egne personlige poster. Din ESTA vil blive bekræftet på en af to måder, inden du går ombord på dit fly eller et skib til Amerika.

Flyselskaber, krydstogtskibsoperatører og bookingwebsteder - En godkendt ESTA kan verificeres online af luftfartsselskaber eller bookingwebsteder. Disse sider kræver, at du angiver dit godkendte ESTA-autorisationsnummer som en del af den online indtjeknings proces. Hvis du ikke har et godkendt ESTA-autorisationsnummer, har du ikke adgang til at tjekke ind online.

Lufthavnsindtjekning, bagage-drop terminaler eller ved porten til et fly - Når du ankommer til lufthavnen eller havnen, vil repræsentanter anmode om at se dit pas for at tjekke med Advance Passenger Information System (APIS). Hvis du ikke har en godkendt ESTA, har du ikke tilladelse til at tjekke ind i lufthavnen eller stige ombord på dit skib.

Amerikanske ankomster og told

Der er to typer af toldstrømme, når du ankommer i USA. Den første type er ankomstporte med Automated Passport Control (APC) og den anden type er dem uden APC.

Ankomstporte med automatiseret paskontrol (APC) - Der vil være APC-kiosker i mange amerikanske ankomstporte. Disse giver mulighed for hurtig behandling af Amerikanske, Canadiske og Visa Waiver Program rejsende. APC-kioskerne er selvbetjening. Rejsende scanner deres pas i kiosken og kan være påkrævet at besvare spørgsmål om told- og grænsebeskyttelseserklæringen (formular 6059B) angående deres adresse, mens de er i USA, ankomstfly samt spørgsmål om de varer, de bringer til Forenede Stater. APC genererer derefter en kvittering baseret på rejsendes svar.

Når du passerer gennem paskontrol, kan CBP-embedsmænd også scanne dit pas for at bekræfte din rejsetilladelse samt bekræfte dine svar på erklæringsformularen 6059B.

Ankomstporte uden automatisk paskontrol (APC) - CBP Official scanner dit pas såvel som muligvis bekræfter svarene på erklæringsformular 6059B.

Afhængigt af din indgangshavn kan dit pas blive stemplet ved ankomst til USA. Da CBP-systemet for indrejse og udrejse administreres online, kræves der dog ikke et passtempel for rejsende, der kommer ind via Visa Waiver-programmet. Hvis du gerne vil hente din historie over tidligere ankomster og afgange fra USA, kan du besøge: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home

Afgang fra USA med en ESTA

ESTA-rejsende skal forlade USA inden for 90 dage efter deres ankomst, da ESTA kun tillader ophold på op til 90 dage. Rejser til Canada, Mexico og tilstødende øer eller territorier tæller med til 90-dages grænsen, så rejsende skal være opmærksomme på begrænsningerne og planlægge deres rute for at sikre, at de ikke overstiger grænsen.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA