Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan er det at rejse på en ESTA?

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: ESTA-oplevelse, ESTA-ansøgning

Electronic System for Travel Authorization (ESTA) giver rejsende mulighed for at rejse visumfrit til USA ved hjælp af en strømlinet og automatiseret proces. En ESTA kan bruges af rejsende, der ankommer til USA ad land-, luft- eller søvejen. Den tillader ophold på op til 90 dage og udstedes for en periode på to år eller den dato, hvor passet udløber. En alternativ form for rejsetilladelse er et amerikansk visum, som har højere ansøgningsgebyrer og længere behandlingstid. At udfylde en ESTA-ansøgning tager 15 minutter og er en brøkdel af prisen for et amerikansk visum. En ESTA giver rejsende tilladelse til at besøge USA i forbindelse med turisme, forretning eller transit. I denne artikel får du et overblik over, hvordan det er at ansøge om og rejse med en ESTA.

What is the experience of traveling on an ESTA?
Hvad er oplevelsen ved at rejse med en ESTA?

Ansøg om en ESTA før din afrejse

For at ansøge om en ESTA skal ansøgeren have et gyldigt pas og en internetopkoblet enhed samt ca. 15 minutter til at udfylde formularen. Hvis en ansøger har til hensigt at blive i USA, skal de angive kontakt- og adresseoplysninger for deres amerikanske kontaktpunkt samt en adresse, hvor de vil opholde sig i USA. Disse oplysninger er ikke nødvendige for at indsende formularen, og ansøgere kan indtaste 'UNKNOWN' for felter, hvor indkvartering eller amerikanske kontaktoplysninger endnu ikke er tilgængelige.

ESTA-ansøgningsskemaet består af spørgsmål om ansøgerens personlige oplysninger, såsom kontaktoplysninger, pas, forældre og nødkontaktoplysninger. Der er også spørgsmål om ansøgerens helbred, straffe-, narkotika-, ansættelses-, rejse- og immigrationshistorik.

Ansøgere vil modtage en afgørelse på deres ESTA-ansøgning inden for 72 timer efter indsendelsen. Størstedelen af ansøgningerne behandles dog stadig inden for få minutter efter indsendelsen. Ansøgere kan regelmæssigt tjekke status på deres ESTA-ansøgninger og gøre sig bekendt med de forskellige ESTA-statusser.

ESTA-verifikation før afrejse

Hvis din ESTA bliver godkendt, behøver du ikke at medbringe et print eller en digital skærmkopi af din rejsetilladelse. Din ESTA er knyttet til dit pas. Department of Homeland Security (DHS) anbefaler dog, at du beholder en udskrift af din tilladelse til dine egne personlige optegnelser. Din ESTA vil blive verificeret på en af to måder, før du går ombord på dit fly eller skib eller kører gennem grænsen til USA.

Flyselskaber, krydstogtskibsoperatører og booking-hjemmesider - En godkendt ESTA kan verificeres online af flyselskaber eller booking-hjemmesider. Disse websteder vil kræve, at du oplyser dit godkendte ESTA-autorisationsnummer som en del af online check-in-processen. Hvis du ikke har et godkendt ESTA-autorisationsnummer, vil du ikke få lov til at checke ind online.

Check-in i lufthavnen, bagageudleveringsterminaler eller ved gaten af en stewardesse - Når du ankommer til lufthavnen eller havnen, vil repræsentanterne bede om at se dit pas for at tjekke det mod Advance Passenger Information System (APIS). Hvis du ikke har en godkendt ESTA, får du ikke lov til at checke ind i lufthavnen eller gå om bord på dit skib.

Amerikanske ankomster og told

Der er to typer toldflow, når man rejser ind i USA. Den første type er indrejsehavne med automatisk paskontrol (APC ), og den anden type er dem uden APC.

Indgangsporte med automatiseret paskontrol (APC)

Der vil være APC-kiosker ved mange amerikanske indgangshavne. Disse giver mulighed for hurtig behandling af amerikanske, canadiske og Visa Waiver Program-rejsende. APC-kioskerne er selvbetjente. Rejsende scanner deres pas ved kiosken og kan blive bedt om at svare på spørgsmål på Customs and Border Protection (CBP) Declaration Form 6059B vedrørende deres adresse i USA, ankomstfly samt spørgsmål om de varer, de medbringer til USA. APC vil derefter generere en kvittering baseret på den rejsendes svar.

Når du passerer paskontrollen, kan CBP's embedsmænd også scanne dit pas for at bekræfte din rejsetilladelse samt bekræfte dine svar på Declaration Form 6059B.

Indgangsporte uden automatiseret paskontrol (APC)

Her vil CBP Official også scanne dit pas og muligvis bekræfte svarene på Declaration Form 6059B.

Afhængigt af din indrejsehavn kan dit pas blive stemplet eller ej ved ankomsten til USA. Men da CBP's system for ind- og udrejse administreres online, er et passtempel ikke påkrævet for rejsende, der rejser ind via Visa Waiver-programmet. Hvis du gerne vil hente din historik over tidligere ankomster og afrejser fra USA, kan du besøge: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home

Afrejse fra USA med en ESTA

ESTA-rejsende bør forlade USA inden for 90 dage efter deres ankomst, da ESTA kun tillader ophold på op til 90 dage. Rejser til Canada, Mexico og tilstødende øer eller territorier tæller med i 90-dages grænsen, så rejsende bør være opmærksomme på begrænsningerne og planlægge deres rejseplan for at sikre, at de ikke overskrider grænsen.

Tips til en problemfri ESTA-oplevelse

Ansøg i god tid: Udfyld din ESTA-ansøgning i god tid før din rejsedato for at undgå problemer i sidste øjeblik.

Havdokumenterne ved hånden: Hav alle nødvendige rejsedokumenter, herunder din returbillet og oplysninger om din indkvartering, let tilgængelige ved ankomsten.

Kend reglerne: Sæt dig ind i betingelserne for VWP, og overhold dem under dit ophold.

Respekter de amerikanske love: Overhold de lokale love og skikke for at sikre et behageligt og problemfrit besøg.

Planlæg din rejseplan: USA er stort og mangfoldigt; planlægning af din rejseplan kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse.

Konklusion

At rejse til USA med en ESTA er en bekvem og strømlinet måde at opleve amerikansk kultur og natur på. Ved at forstå processen, overholde reglerne og respektere landets skikke kan rejsende nyde et mindeværdigt og problemfrit besøg. Uanset om det er til fritid, forretning eller transit, åbner en ESTA døren til at udforske USA.