Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvordan bruger DHS og CBP APIS?

Redigeret: May 16, 2021  | Tags: ESTA-krav, Grænsesikkerhed

APIS er Advance Passenger Information System, et krav før afrejse, der giver Department of Homeland Security (DHS) mulighed for at gennemgå passageroplysninger. Passagerdata gennemgår sikkerhedskontrol, inden de får lov til at gå ombord på deres fly, der ankommer til eller forlader USA. APIS bruges også til kommerciel skibsfart eller sejler til eller fra USA.

APIS vil sammen med PNR-data (Passenger Name Record) give DHS mulighed for at identificere og forhindre terrortrusler og give dem mulighed for at koordinere med udenlandske myndigheder og luftfartsselskaber for at forhindre personer af interesse i at gå ombord.

Hvad er APIS?

APIS er et elektronisk system til udveksling af data, der i stigende grad bliver brugt af lande rundt omkring i verden. Det giver flyselskaber mulighed for at overføre passageroplysninger til U.S.Customs and Border Protection (CBP). De overførte data inkluderer de oplysninger, der findes i et pas, såsom en passagers navn, køn og det land, hvor deres pas blev udstedt.

Den endelige regel for APIS blev offentliggjort i 2005 og fastlagde de nuværende krav. APIS-krav anerkendes bredt af internationale luftfartsselskaber og rederier. I det første år efter ikrafttræden behandlede told- og grænsebeskyttelse næsten 88 millioner passagerer, der kom ind i USA med fly.

Overførsel af data

Luftfartsselskaber kan sende APIS-oplysninger før afgang ved hjælp af en af de to følgende metoder:

  • • APIS Quick Query-tilstand, hvor luftfartsselskaber kan overføre hver passagers data i realtid, mens de tjekker inden de går ombord.
  • • APIS Batch transmission. Dette kan være interaktivt eller ikke-interaktivt og kræver, at luftfartsselskaber sender alle data fra passagermanifestet 30 minutter før afgang.

Uanset hvilken metode der vælges, har en passager ikke tilladelse til at gå ombord, før han eller hun har fået godkendelse af CBP.

For skibe, der forlader udenlandske havne på vej til USA, forbliver reglerne vedrørende overførsel af data fra besætningen og passagerens ankomstmanifest uændrede. De er i øjeblikket forpligtet til at fremsende disse oplysninger i en periode på 96 til 24 timer før ankomst. APIS-data skal nu overføres 1 time før afgang fra USA

Hvorfor blev APIS implementeret?

Før 9/11 sendte luftfartsselskaber frivilligt forhåndspassagerdata til USCIS, nu en del af CBP. APIS trådte først i kraft i 2001 under ATSA, Aviation and Transportation Security Act og 2002 Enhanced Border Security and Visa Reform Act. Efter 9/11 Kommissionen bestilte den amerikanske kongres i henhold til loven om intelligensreform og terrorforebyggelse fra 2004 (IRTPA), at DHS skulle kræve forhåndsdata om alle internationale rejsende, hvad enten de er ad luftvejen eller søvejen.

Hvad er nyt ved APIS?

Den største ændring i kravet om, at luftfartsselskaber skal indsende passagerers oplysninger før afgang, er en ændring i tidsrammen, inden for hvilken de skal indsende APIS-oplysningerne.

Med hensyn til luftmiljøet defineres afgang ikke længere som "pushback" fra porten, men det øjeblik, hvor flydørene er sikret.

Databeskyttelse og privatliv

CBP og kommercielle luftfartsselskaber har identificeret den bedste praksis og har sikret korrekt kommunikation mellem CBP og luftfartsselskaberne. Dette opfylder de nuværende standarder for beskyttelse af personlige oplysninger og databeskyttelse.

Hvad betyder APIS for rejsende inden de rejser

Hvis du rejser til et fremmed land, kan dit flyselskab bede dig om at indsende dine passageroplysninger inden din afgang. I de fleste tilfælde vil du være i stand til at indsende dine personlige oplysninger online. Dette er adskilt fra at få visum eller anden godkendelse fra indvandringsmyndigheder. Find ud af, hvad kravene er, inden du tager af sted.

APIS: Advance Passenger Information System

De Forenede Stater og de fleste EU-lande kræver nu, at luftfartsselskaber indsender oplysninger om deres passagerer inden afgang. Dette system er blevet introduceret for at forbedre sikkerheden og er kendt som APIS.

Din operatør vil informere dig om de detaljer, du har brug for at give. Dette gøres enten ved reservation eller ved indtjekning. Hvis du ikke er sikker på kravene, skal du kontakte din operatør, så kan de besvare eventuelle spørgsmål.

Du bør ikke forveksle at give dine oplysninger til APIS med at ansøge om ESTA eller et visum. Du skal stadig overholde adgangskravene til USA eller ethvert andet land, du planlægger at besøge, samt regler for paskontrol og toldbestemmelser.

Registrering af dine oplysninger hos APIS

Hvis du rejser til USA, vil dit luftfartsselskab bede dig om at give oplysningerne fra fotoets (øverste) side af dit pas, eller hvis du rejser i Europa, dit nationale ID-kort.

De krævede oplysninger inkluderer dit fulde navn, fødselsdato, nationalitet, køn, rejsedokumenttype (identitetskort eller pas), nummer på identitetskort eller pas og det land, hvor dit rejsedokument blev udstedt.

Dine oplysninger vil blive taget enten af en automatiseret paslæser under indtjekningen, eller når du foretager din reservation. Du har ikke tilladelse til at rejse, hvis du ikke giver APIS dine oplysninger inden for den angivne tidsperiode.

Ansøgning om en ESTA inden du rejser til USA

Hvis du er statsborger i et land, der er medlem af Visa Waiver Program (VWP), kan du registrere dine oplysninger hos den amerikanske regering online med Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

DHS anbefaler at tilmelde sig ESTA senest 72 timer før din rejsetid. Du kan indsende dine oplysninger når som helst inden din planlagte rejse.

Hvis statsborgere i VWP-lande ikke har opnået en godkendt ESTA inden de rejser, har de ikke tilladelse til at gå ombord på deres fly.