Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvor lang tid tager det for ESTA-godkendelse?

Redigeret: aug 25, 2023  | Tags: ESTA varighed, ESTA ansøgningstid, ESTA formular

Introduktion

En ESTA-ansøgning behandles øjeblikkeligt online, og størstedelen af ansøgningerne godkendes inden for et minut efter indsendelsen. Der er dog tilfælde, hvor en beslutning om en ansøgning kan blive forsinket med op til 72 timer. Når en ESTA-ansøgning er godkendt, vil brugeren blive underrettet via sin webbrowser eller e-mail. Godkendelsesmeddelelsen vil indeholde ansøgnings- eller autorisationsnummeret, ESTA'ens udløbsdato samt andre ansøgeroplysninger, der blev givet på indsendelsestidspunktet.

How long does it take for ESTA Approval?
Hvor lang tid tager det at få en ESTA-godkendelse?

Undersøgelse af ESTA-behandlingstider

En undersøgelse fra 2023 af ESTA-behandlingstiderne udført af usa-esta.com viste, at 78 % af ansøgningerne blev godkendt 12 timer efter indsendelsen. De øvrige 22 % forblev "afventende" og krævede yderligere tid til behandling, fra 12 til 72 timer. Sandsynligheden for, at en ESTA-ansøgning krævede mere end 24 timers behandlingstid, var ca. 20%.

Afslag på ESTA-ansøgninger blev også undersøgt i undersøgelsen. Sandsynligheden for et afslag på en ESTA-ansøgning, eller 'Travel Not Authorized', var ca. 3,1%. De faktorer, der mest sandsynligt førte til et afslag, var at svare "ja" til et af ESTA's spørgsmål om berettigelse. Disse spørgsmål drejer sig om medicinske tilstande, kriminalitet, immigration og rejsehistorik til lande, der anses for at være statssponsorer af terrorisme. Andre faktorer, der påvirker ESTA-nægtelse, omfatter flere statsborgerskaber eller andre oplysninger, der ikke stemmer overens med data, som Customs and Border Protection (CBP) har krydstjekket om ansøgeren. Ansøgere, der får afslag på en ESTA, kan stadig være berettigede til at ansøge om et amerikansk visum.

Faktorer, der påvirker ESTA's behandlingstid

De fleste ESTA-ansøgninger behandles hurtigt, ofte inden for få minutter. U.S. Customs and Border Protection (CBP) anbefaler dog, at du ansøger mindst 72 timer før din planlagte afrejse for at tage højde for eventuelle forsinkelser eller problemer. Hvis din ansøgningsstatus viser "Authorization Pending", kan det tage op til 72 timer at modtage en endelig afgørelse. Faktorer, der påvirker forsinkelser i behandlingen, var ofte relateret til tekniske problemer i CBP's systemer eller problemer med betalingsbehandling, som kan være resultatet af en ansøgers valgte betalingsmetode eller af de systemer, som CBP bruger til at behandle betalinger.

Flere faktorer kan føre til en forsinkelse i behandlingen af en ESTA-ansøgning, de mest almindelige årsager er nedenfor.

Ufuldstændige eller forkerte oplysninger: Hvis ansøgningsskemaet ikke er helt udfyldt eller indeholder fejl, kan det føre til forsinkelser. Dobbelttjek altid dine indtastninger, før du sender dem.

Sikkerhedstjek: Yderligere baggrundstjek kan være nødvendige i nogle tilfælde, hvilket resulterer i en længere behandlingstid.

Stor mængde ansøgninger: I højsæsonen for rejser kan antallet af ansøgninger stige voldsomt og forårsage forsinkelser i systemet.

Tekniske problemer: Selvom det er ualmindeligt, kan tekniske problemer med ESTA-ansøgningssystemet forårsage forsinkelser.

Passets gyldighed: Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra din planlagte afrejsedato fra USA. Hvis der er et problem med dine pasoplysninger, kan det forsinke din ansøgning.

Kriminel eller immigrationshistorik: Tidligere juridiske eller immigrationsmæssige problemer kan resultere i en længere sagsbehandlingsproces.

Matchende navne: Hvis dit navn matcher navnet på en person på en overvågningsliste eller med en kriminel fortid, kan der være behov for ekstra tid til identitetsbekræftelse.

Aktuelle begivenheder i verden: Politiske eller globale begivenheder kan nogle gange resultere i strengere sikkerhedstjek og dermed forsinkelser.

Utilstrækkeligt svar på sikkerhedsspørgsmål: ESTA-ansøgningen indeholder spørgsmål om kriminel fortid, helbred og andre faktorer, der kan påvirke berettigelsen til at rejse under Visa Waiver-programmet. Ufuldstændige eller bekymrende svar kan føre til forsinkelser.

Problemer med betaling: Problemer med betalingsprocessen eller manglende betaling af ansøgningsgebyret kan resultere i en forsinkelse.

Konklusion

Hvis du oplever en forsinkelse i modtagelsen af din ESTA-godkendelse, og din rejsedato nærmer sig med hastige skridt, kan det være tilrådeligt at konsultere en immigrationsadvokat eller kontakte U.S. Customs and Border Protection for at få rådgivning.

Ansøgere rådes derfor til at tjekke status på deres ESTA-ansøgninger, hvis de ikke har modtaget en opdatering på deres ansøgning inden for 24 timer efter indsendelsen.

Hvis der er problemer med ESTA's hjemmeside, vil der desuden være større sandsynlighed for at opleve forsinkelser i behandlingen af en ESTA-ansøgning. Disse problemer med hjemmesiden løses typisk inden for 4-8 timer, men ansøgere rådes til at ansøge tidligt for at undgå uventede problemer.

Få den rigtige rejsetilladelse til USA

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land, kan du være berettiget til at få en ESTA til turist-, forretnings-, læge- eller transitformål. Kom i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge FAQ for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA