Hvor lang tid tager det for ESTA-godkendelse?

Udgivet: Nov 15, 2022, Redigeret: Nov 15, 2022 | Tags: ESTA ansøgningstid, ESTA formular, ESTA-varighed

Introduktion

En ESTA-ansøgning behandles øjeblikkeligt online, og størstedelen af ansøgningerne godkendes inden for et minut efter indsendelsen. Der er dog tilfælde, hvor en afgørelse om en ansøgning kan forsinkes med op til 72 timer. Når en ESTA-ansøgning er godkendt, vil brugeren blive underrettet via deres webbrowser eller e-mail. Godkendelsesmeddelelsen vil indeholde ansøgnings- eller autorisationsnummeret, udløbsdatoen for ESTA'en samt andre ansøgeroplysninger, der er givet på indsendelsestidspunktet.

Undersøgelse af ESTA-behandlingstider

En undersøgelse fra 2019 af ESTA-behandlingstiderne viste, at 92 % af ansøgningerne blev godkendt med 4 timers ansøgningsindsendelse. De øvrige 8 % var "afventende" ansøgninger og krævede yderligere 1 til 72 timer at behandle. Sandsynligheden for, at en ESTA-ansøgning kræver mere end 24 timers behandlingstid, var ca. 5 %.

ESTA-ansøgningsafvisninger blev også undersøgt under undersøgelsen. Sandsynligheden for et afslag på en ESTA-ansøgning eller 'Rejse ikke godkendt' var cirka 2,5 %. Faktorer, der højst sandsynligt førte til et afslag, var at svare 'ja' til ethvert af ESTA-spørgsmålene om berettigelse. Disse berettigelsesspørgsmål vedrører medicinske tilstande, kriminalitet, immigration og rejsehistorie. Ydermere omfatter andre faktorer, der påvirker ESTA-nægtelse, flere statsborgerskaber eller andre oplysninger, der er uforenelige med data krydstjekket om ansøgeren af Customs and Border Protection (CBP). Ansøgere, der nægtes en ESTA, kan stadig være berettiget til at ansøge om et amerikansk visum.

Faktorer, der påvirker ESTA-behandlingstider

Faktorer, der påvirkede forsinkelser i behandlingen, var ofte relateret til tekniske problemer oplevet af CBP-systemerne eller problemer med betalingsbehandling, som kan være resultatet af en ansøgers valgte betalingsmetode eller af de systemer, som CBP bruger til at behandle betalinger. Ansøgere rådes derfor til at tjekke status på deres ESTA-ansøgninger, hvis de ikke har modtaget en opdatering på deres ansøgning inden for 24 timer efter indsendelsen.

Derudover, hvis der er problemer med ESTA-webstedet, vil der være større sandsynlighed for at opleve forsinkelser i behandlingen af en ESTA-ansøgning. Disse webstedsproblemer løses typisk inden for 4-8 timer, men ansøgere rådes til at ansøge tidligt for at undgå uventede problemer.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA