Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er SENTRI-programmet?

Redigeret: feb 15, 2023  | Tags: SENTRI, ESTA oplevelse

SENTRI, eller hvis man foretrækker det fulde navn, The Secure Electronic Network for Travellers’ Rapid Inspection, er et amerikansk program, der drives af CBP (Customs and Border Protection). Hovedformålet med dette program er at lette hurtig godkendelse ved deres ankomst til USA for lavrisikorejsende, som allerede er forhåndsgodkendt.

Programmet giver deltagerne mulighed for at komme ind i landet ved sydlige landegrænseovergange ved at gøre brug af dedikerede primære baner. Som allerede nævnt skal rejsende, der ønsker at deltage i dette program, forhåndsgodkendes. Forbered dig på en personlig samtale og et meget grundigt baggrundstjek, før du bliver optaget på SENTRI-programmet.

Hvad er fordelene ved SENTRI-programmet?

At være medlem af SENTRI-programmet gør det muligt for rejsende at reducere ventetiden væsentligt ved deres udpegede indrejsehavn. Dette er muligt, fordi SENTRI-medlemmer har lov til at:

 • brug dedikerede behandlingsbaner ved landets sydlige landegrænseovergange til Mexico)
 • bruge Global Entry-kiosker, når de rejser ind i USA med fly*
 • bruge NEXUS-banen, når de kommer ind i USA fra Canada ved en landegrænseovergang

* Mexicanske statsborgere, der er medlemmer af SENTRI-programmet, skal ansøge om Global Entry via deres Trusted Traveler-program.

Hvem bør overveje at få et SENTRI-pas?

Følgende typer rejsende får mest ud af at ansøge om et SENTRI-pas:

[1] Folk, der bor tæt på den amerikansk-mexicanske grænse, og som ofte krydser grænsen

Det er ikke ualmindeligt at vente i timevis på at krydse den internationale landegrænse mellem disse to lande. Hvis du og dine ledsagere har SENTRI-pas, kan I slippe for mange timers ventetid i lange køer ved disse grænseovergange.

I betragtning af, at SENTRI primært blev oprettet til personer, der ofte skal krydse grænsen mellem USA og Mexico, er de fleste tilmeldingscentre placeret i byer, der er tæt på denne grænse. I øjeblikket er der 11 af disse centre:

 • Californien: San Diego og Calexico
 • Texas: Hidalgo, El Paso, Laredo, og Brownsville
 • Arizona: Tucson, Phoenix, Nogales, Douglas, og San Luis.

[2] Folk, der snart skal ud på adskillige mexicanske roadtrips

Hvis du har tænkt dig at lave en del roadtrips mellem Mexico og USA i den nærmeste fremtid, kan det være besværet og pengene værd at ansøge om et SENTRI-kort. Husk dog, at du først skal besøge et af tilmeldingscentrene nævnt ovenfor.

Hvad er berettigelseskravene til SENTRI-programmet?

Den gode nyhed er, at programmet Secure Electronic Network For Traveler Rapid Inspection ikke har nogen alders- eller statsborgerskabskrav. Ansøgere, der endnu ikke er fyldt 18 år, skal dog have samtykke fra en forælder eller værge for at deltage i SENTRI-programmet.

Du får muligvis ikke lov til at deltage i SENTRI-programmet, hvis du:

 • Angiver ufuldstændige eller falske oplysninger om din ansøgning
 • Nogensinde har gjort dig skyldig i at overtræde immigrations-, told- eller landbrugslove eller -regler i et hvilket som helst land
 • Nogensinde er blevet fundet skyldig i en strafbar handling
 • Har udestående kendelser eller verserende strafferetlige anklager, herunder for at køre et køretøj, mens du er påvirket af et berusende stof
 • Ikke er blevet godkendt, da du ansøgte om at købe et skydevåben
 • Er blevet benådet for en kriminel handling i ethvert land
 • Ikke er tilladt i USA i henhold til gældende immigrationsrelaterede regler. Dette omfatter ansøgere, der har godkendt afkald på prøveløsladelsesdokumentation eller afvisning
 • I øjeblikket er ved at blive undersøgt af lokale, statslige eller føderale retshåndhævende myndigheder
 • Er ude af stand til at overbevise CBP om din lavrisikostatus

Hvad er SENTRI ansøgningsprocessen?

Før du ansøger om at deltage i SENTRI-programmet, skal du gennemgå berettigelseskravene ovenfor, hvis du ikke allerede har gjort det.

Selve ansøgningsprocessen er ret enkel og involverer kun et par trin, disse er som følger:

 1. Start med at oprette en TTP-konto (Trusted Traveler Program System). Du kan ikke bruge en andens TTP-konto. Uanset din alder skal du have din egen konto.
 2. Når du har oprettet en TTP-konto, skal du logge ind og færdiggøre ansøgningen. Bemærk venligst, at enhver ansøgning kræver betaling af et ikke-refunderbart gebyr.
 3. Efter at have modtaget din ansøgning og det relevante gebyr, vil CBP gennemgå det for at sikre, at du opfylder alle kravene. Hvis de betinget godkender din ansøgning, vil du få instruktioner om, hvordan du arrangerer et møde på et af SENTRI tilmeldingscentrene. Enhver ansøger skal deltage i sin egen samtale, også selvom de er under 18 år.
 4. Når du går til samtale på et af SENTRI-indskrivningscentrene, skal du tage dit pas med dig, samt en anden form for identifikation såsom et Id-kort eller kørekort. Lovlige fastboende vil også skulle vise deres fastboende kort. Ud over disse skal du også medbringe dine køretøjsregistreringspapirer samt bevis for amerikansk bilforsikring fra et firma, der lovligt har tilladelse til at levere bilforsikring i USA.

Hvad skal du gøre, når du har dit SENTRI-kort?

Hvis din SENTRI-ansøgning godkendes efter samtalen, vil du få udstedt et RFID-kort (Radio Frequency Identification), der identificerer dig som medlem af SENTRI-programmet.

Sådan aktiverer du dit SENTRI-kort?

Alt du skal gøre for at aktivere dit SENTRI-kort er at logge ind på din GOES-konto (Global Online Enrollment System). Når du er logget ind, skal du navigere til sektionen Programmedlemskab, finde knappen 'Aktiver medlemskort' og klikke på den. Det kan ikke blive nemmere.

Sådan bruger du dit SENTRI-kort?

Når du kommer til grænseovergangen, skal du sikre dig, at du er i en SENTRI-bane. Systemet vil derefter automatisk identificere dit køretøj samt identiteten på alle dets passagerer. Dette gøres via følgende trin:

 • Når du ankommer, vil systemet læse dit RFID-korts filnummer
 • Den vil derefter lede efter dine oplysninger og bringe dem op på CBP-medarbejderens computerskærm
 • Betjenten vil derefter verificere dine data, og du vil enten få grønt lys eller blive bedt om at gå til en yderligere inspektion

SENTRI ofte stillede spørgsmål

Q. Jeg bor i Mexico. Kan jeg ansøge om et SENTRI-kort?

A. Enhver, der er statsborger eller permanent bosiddende i USA eller Mexico, kan ansøge. SENTRI-kortet vil dog kun blive udstedt til forhåndsgodkendte lavrisikorejsende, hvis personlige oplysninger er blevet omhyggeligt kontrolleret af både de amerikanske og mexicanske retshåndhævende myndigheder og grænsekontrolmyndigheder.

Q. Hvor lang tid vil det tage for mit SENTRI-kort at blive godkendt?

A. Din første ansøgning bør ikke tage meget længere tid end 20-30 minutter at blive behandlet. Betinget ansøgningsgodkendelse kan dog tage så lang tid som 6 uger. Det kan også tage flere uger eller måneder at få planlagt den obligatoriske samtale.

Q. Hvor længe er et SENTRI-kort gyldigt?

A. Et SENTRI-pas er gyldigt i en periode på fem år fra udstedelsesdatoen, før det skal fornyes.

Q. Hvornår vil SENTRI være en bedre mulighed end Global Entry?

A. Folk, der regelmæssigt besøger Canada eller Mexico i bil, vil finde SENTRI særligt nyttigt. Det koster mere, men kommer med flere frynsegoder end Global Entry. Hvis du ikke regelmæssigt rejser i bil til Canada eller Mexico, men rejser meget internationalt, kan Global Entry være det bedre valg, da ansøgningsgebyret er mindre end SENTRI.

Q. Får jeg lov til at køre en andens bil gennem en SENTRI-bane?

A. Det korte svar er nej, det får du ikke lov til. Køretøjet skal føres af en person, der er medlem af TTP (Trusted Traveler Program). Føreren skal have sit SENTRI-kort, Globalt Entry-kort eller NEXUS-kort klar.

Q. Hvordan forholder SENTRI sig til ESTA?

A. For dem, der kvalificerer sig, er ESTA i bund og grund et meget hurtigere alternativ til at ansøge om et amerikansk visum. Selvom det kan tage seks måneder eller længere at få et visum, godkendes en ESTA typisk inden for 72 timer. Det er dog vigtigt at forstå, at en ESTA ikke sikrer, at du er tilladt i USA. Det vil blive afgjort af CBP ved ankomsten.

Kun borgere fra VWP-lande (Visa Waiver Program) kan dog ansøge om en ESTA - og Mexico er ikke en del af Visa Waiver-programmet. Det er her SENTRI-programmet kommer ind i billedet. Det blev specifikt indført for at gøre grænseovergangen mellem det pågældende land og USA hurtigere og mindre besværlig.

Q. Er SENTRI passet pengene værd?

A. Personer, der ikke bor for langt fra deres nærmeste SENTRI Enrollment Center, og som krydser grænsen mellem USA og Mexico et par gange om året, bør bestemt overveje at få et SENTRI-pas. Selvom det ganske høje gebyr på $122,25 per person er det højeste af ethvert Trusted Traveler-program, vil du spare dig selv for mange timers ventetid i lange køer ved grænsen mellem USA og Mexico. Oven i det kan fordelene ved TSA PreCheck®, Global Entry og brugen af NEXUS baner gøre hele øvelsen endnu mere umagen værd.