Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er Nexus-programmet?

Redigeret: jun 15, 2023  | Tags: NEXUS, ESTA erfaring

Denne artikel giver information til læserne om, hvad NEXUS er, dets mange fordele, og hvordan man ansøger om programmet. NEXUS kan bruges af besøgende, der ankommer til USA under Visa Waiver-programmet. En ansøgning om en ESTA- eller amerikansk visum kan indsendes før eller efter ansøgning om NEXUS, da processerne er uafhængige af hinanden. Brug af NEXUS med en godkendt ESTA kan fremskynde en rejsendes oplevelse.

Hvad er NEXUS, og hvordan virker det?

NEXUS-passet er et grænseovergangskort, der har til formål at fremskynde grænseovergangsprocessen mellem USA og Canada. Det lover fremskyndet rejse ved disse grænseovergange for visse på forhånd identificerede lavrisiko amerikanske og canadiske borgere. Medlemmer har lov til at bruge NEXUS som flykort, når de flyver fra Canada til USA eller omvendt.

NEXUS-kortet er specielt udviklet til at hjælpe med at fremskynde grænsepassageprocessen mellem USA og Canada for forhåndsgodkendte lavrisikorejsende. NEXUS-medlemmer er i stand til at omgå de normale køer af rejsende og tilslutte sig en særlig told-/sikkerhedslinje, når de ønsker at komme ind i begge lande. Disse linjer er normalt meget kortere, og processen går meget hurtigere.

Dette skyldes, at NEXUS-medlemmer har fordelen af dedikerede behandlingsbaner, når de krydser grænsen ved udpegede grænseposter mellem de to lande. Når de for eksempel kommer ind i Canada med fly, er der specifikke NEXUS-kiosker, de kan bruge, og når de kommer ind i USA fra Canada via en godkendt preclearance-lufthavn, er der særlige Global Entry-kiosker. NEXUS-medlemmer nyder også hurtigere behandlingstider ved havgrænseovergange.

Hvad er fordelene ved NEXUS?

Personer, der er blevet godkendt til at deltage i NEXUS-programmet, får udstedt et radiofrekvensidentifikationskort. De kan så bruge disse, når de krydser grænsen mellem Canada og USA, forudsat at de gør det ved en udpeget NEXUS-indgangshavn. Listen over godkendte indsejlingshavne omfatter forskellige land-, luft- og havgrænseovergange.

At være medlem af NEXUS-programmet gør det muligt for medlemmerne at reducere ventetiden drastisk ved enhver af de udpegede indgangshavne af følgende årsager:

 • De kan bruge en dedikeret behandlingsbane ved enhver af disse grænseovergange
 • Når de kommer ind i Canada fra USA, er de i stand til at bruge specielle NEXUS-kiosker
 • Når de rejser til USA fra Canada, må de bruge specielle Global Entry Kiosker
 • Hvis de ønsker at komme ind i landet ved en havgrænseovergang, er de i stand til at ringe til et marinetelefonrapporteringscenter for at rapportere deres ankomst til enten Canada eller USA.

Udover det kan NEXUS-medlemmer også bruge deres medlemskort i stedet for et pas, når de rejser fra Canada til USA eller omvendt. Vær dog opmærksom på, at når du rejser ind i USA med fly fra Canada, kan du kun bruge et NEXUS-kort i canadiske lufthavne, hvor der er et amerikansk forhåndsgodkendelsesområde. Hvis der ikke er et sådant område i lufthavnen, skal du stadig bruge dit pas, hvis du vil gå i NEXUS-behandlingsbanen.

Hvem vil have gavn af at bruge et NEXUS-kort?

Selvom det har mange funktioner til fælles med Global ENTRY, kunne NEXUS-kortet være et bedre valg for nogen, der:

 • Rejser med et eller flere børn. Dette skyldes, at mindreårige under 18 år kan få et NEXUS-kort gratis, mens Global Entry koster det samme for alle, uanset hans eller hendes alder.
 • Rejser regelmæssigt mellem USA og Canada til lands, i luften eller til vands.
 • Ikke ejer et rejsebelønningskreditkort, der refunderer hans eller hendes Global Entry-medlemsgebyr. NEXUS er omkring 50 % billigere end Global Entry, så hvis du selv skal afholde omkostningerne, vil NEXUS højst sandsynligt være den billigere løsning.

Hvem er kvalificeret til at deltage i NEXUS-programmet?

Borgere fra både USA og Canada er berettiget til at deltage i NEXUS-programmet. Listen omfatter lovlige fastboende i begge lande, såvel som borgere i Mexico, der tilhører Viajero Confiable, det pågældende lands Trusted Traveler-program. Personer, der er under 18 år, har brug for en forælder eller værges samtykke, før de kan deltage i NEXUS-programmet.

Følgende årsager kan diskvalificere dig fra at deltage i NEXUS-programmet:

 • Du har angivet ufuldstændige eller falske oplysninger på NEXUS-ansøgningsskemaet
 • Blev fundet skyldige i overtrædelse af immigrations-, told- eller landbrugslove og/eller -regler i ethvert land.
 • Du er blevet fundet skyldig i en strafbar handling, eller der verserer en strafferetlig anklage mod dig.
 • Der er udestående kendelser mod dig, herunder en kendelse for at køre et køretøj, mens du er påvirket.
 • Du er blevet benådet for en kriminel handling i et hvilket som helst land.
 • Du er i øjeblikket genstand for en aktiv efterforskning af lokale, statslige eller føderale retshåndhævende myndigheder.
 • Du har forsøgt at købe et skydevåben og er blevet nægtet tilladelse.
 • Du er ikke tilladt i USA i henhold til det pågældende lands immigrationsbestemmelser. Dette omfatter ansøgere med prøveløsladelsesdokumentation eller godkendte afvisningsfritagelser.
 • Du er ikke i stand til at overbevise CBSA eller CBP om, at du er en lavrisikosag.

Vær også opmærksom på følgende: Din NEXUS-ansøgning skal godkendes af både Canada og USA. Hvis et af disse lande afslår ansøgningen, vil du ikke være i stand til at deltage i NEXUS-programmet.

Sådan ansøger du om NEXUS-medlemskab?

Som vi har forklaret ovenfor, blev NEXUS specielt skabt til at fremskynde grænseovergangen mellem Canada og USA for tidligere godkendte lavrisikorejsende. Ved at betale et enkelt fast gebyr, nyder NEXUS-medlemmer særlige krydsningsprivilegier ved land-, luft- og havindgange, der deltager i programmet.

Med NEXUS er CBSA (Canada Border Services Agency) og CBP (U.S. Customs and Border Protection) gået sammen om at gøre grænseovergange nemmere for medlemmerne, samtidig med at grænsesikkerheden forbedres.

For dem, der ønsker at ansøge om NEXUS-medlemskab, er proceduren ret ligetil:

 1. Start med at besøge TTP-webstedet (Trusted Travellers Programs).
 2. Sørg for, at du opfylder berettigelseskriterierne
 3. Sørg for, at du er tilladt i både USA og Canada
 4. Send ansøgningen og bestå registreringsprocessen
 5. Bestå de relevante risikovurderinger af både USA og Canada
 6. Der er et $50 USD eller $50 CAD ikke-refunderbart ansøgningsbehandlingsgebyr pr. voksen. Betaling skal ske, når du ansøger. Ansøgere rådes i øjeblikket til at søge online, da papiransøgninger måske snart ikke længere er tilgængelige.
 7. Børn, der endnu ikke er fyldt 18 år, skal også søge. Hvis de kvalificerer sig, bliver de NEXUS-medlemmer gratis.
 8. Hvis din NEXUS-ansøgning godkendes, vil du få udstedt et billed-id-kort. Dette vil gøre dig i stand til at bruge de dedikerede baner ved grænseovergange uden at være underlagt den normale immigrations- og toldafhøring.
 9. Når dit medlemskab er godkendt, forbliver det gyldigt i en periode på 5 år.

Flere oplysninger er tilgængelige på NEXUS-programsiden.

Hvad sker der efter der er ansøgt om NEXUS?

Når USA og Canada har gennemført deres risikovurderinger, vil du blive sendt en e-mailmeddelelse, som kan ses på din TTP-kontos dashboard. Når du får denne meddelelse, betyder det, at du er blevet 'betinget godkendt.' Du skal derefter arrangere en samtale på et af NEXUS tilmeldingscentrene for at afslutte ansøgningsprocessen.

Hvis dette interview lykkes, og du er godkendt til NEXUS-medlemskab, er næste trin at få din iris afbilledet, så du vil være i stand til at bruge en NEXUS-kiosk, hvis du vil ind i Canada. På dette tidspunkt kan du kun få din iris afbilledet i bestemte lufthavne. Listen omfatter i øjeblikket Toronto, Vancouver, Ottawa, Montreal, Edmonton, Calgary, Halifax og Winnipeg.

Alternativet er at gå til et af de dedikerede landregistreringscentre, der kan findes i hele USA.