Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er kategorierne for amerikanske visa og visumfritagelser?

Redigeret: Mar 23, 2020  | Tags: ESTA-krav, ESTA Kvalificering, USA-visumkrav

Introduktion

Udenlandske statsborgere, der besøger USA, skal enten have et amerikansk visum eller en visumfritagelse. Visumansøgningsprocessen involverer normalt indsendelse af en formular og et fotografisk pasfoto online, betaling af et ikke-refunderbart gebyr samt deltagelse i en ambassadesamtale for ansøgere mellem 14 og 79 år. Ansøgningsprocessen om visumfritagelse udføres helt online og kræver mindre ansøger information og kræver ikke, at ansøgere deltager i en ambassadesamtale. Denne artikel vil gennemgå nogle af de almindelige amerikanske visa kategorier samt drøfte den amerikanske visumfritagelse kaldet ESTA.

Amerikanske visa kategorier

Der er to hovedtyper af amerikanske visa: immigrant og ikke-immigrant. De primære forskelle mellem de to ligger hovedsageligt i formålet med rejsen og opholdets varighed. En udlænding, der ønsker at bo i USA på ubestemt tid, skal ansøge om et immigrantvisum. Enhver, der rejser på kort sigt for turisme, erhverv, studier, midlertidigt arbejde, medicinsk behandling, korte familiesammenkomster og andre midlertidige besøg, skal ansøge om et ikke-immigrantvisum.

At få et visum giver ikke en rejsende automatisk adgang til USA. Et visum er blot et bevis på, at en embedsmand ved konsulatet eller ambassaden har anset ansøgningen som vellykket, og ansøgeren er berettiget til indrejse, men kun baseret på det formål, der er anført i ansøgningen. Det er op til told- og grænsebeskyttelsesansvarlig (CBP) at beslutte ved indrejsen, om en person kan få adgang til USA under indvandringslovgivningen..

Amerikansk immigrantvisum

Udenlandske statsborgere, der rejser til USA med det formål at bosætte sig der, kan kvalificere sig til et immigrantvisum. Disse ansøgere skal først indgive en ansøgning til U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS). Ansøgere med ekstraordinære færdigheder eller investorer afhænger normalt ikke af støtte, men de fleste andre ansøgere vil kræve en sponsor såsom en arbejdsgiver eller pårørende.

Flere typer visumansøgninger falder ind under kategorien immigrantvisum.

  • Slægtninge, ægtefæller og forlovede til lovlige fastboende og amerikanske borgere kan ansøge om et familiebaseret visum.
  • Mennesker, der ønsker at adoptere forældreløse børn fra udlandet, kan ansøge om et visum til adoption mellem landene.
  • Investorer med en minimumskapital på $ 1 million (eller halvdelen af det, hvis de investerer i et trængende område) kan ansøge om et investeringsvisum.
  • Arbejdsgivere, der indgiver arbejdscertifikater og andragender til potentielle ansatte ved hjælp af det beskæftigelsesbaserede indvandrervisum.

Når den er godkendt, sendes ansøgningen videre til det lokale konsulat eller oversøiske ambassade, hvor immigrantvisummet udstedes. Indvandreren skal derefter bære visummet til USA. og vise det til CBP-officeren ved indrejsen.

Amerikansk ikke-immigrantvisum

Udenlandske statsborgere, der planlægger et kort ophold i USA for turisme, medicinske årsager, midlertidigt arbejde, erhverv eller studier, skal ansøge om et ikke-immigrantvisum. En ansøgning vil være påkrævet, ledsaget af dokumentation, der kan variere afhængigt af formålet med rejsen og visumtypen. Studerende, turister og forretningsrejsende kan søge via deres lokale konsulat eller ambassade.

Forretningsrejsende, der ønsker at deltage i konventioner, møder eller kontraktforhandlinger i USA, kan ansøge om et Besøgervisum (B-1). Studerende, der er optaget i et skoleprogram eller sponsorat i USA, kan ansøge om et:

  • Studentvisum, hvis kurset er akademisk (kategori F).
  • Studentvisum til et kursus, der er erhvervsmæssig karakter (M).
  • Udvekslingsvisum (J) for at deltage i godkendte udvekslingsprogrammer.
  • Turister, personer, der rejser til medicinsk behandling, og studerende, der ikke falder inden for nogen af kategorierne ovenfor (f.eks. Er det et ikke-kreditkursus) kan ansøge om et Besøgervisum (B-2), også kaldet et turistvisum.

Rejsende på vej til andre lande, der skal ind i USA, har brug for et transitvisum. For sightseeing, besøge venner eller andre fritidsformål er rejsende nødt til at få et Visum for besøgende (B), selvom opholdet er kort.

Specielt immigrantvisum og andre visa kategorier

Afhængigt af deres rejseformål kan ansøgere være berettigede til flere andre typer visum, herunder:

Mangfoldighedsvisum - Mangfoldighedsprogrammet er for eksempel åbent for borgere fra forskellige lande med historisk lav repræsentation i USA. Der er ingen omkostninger for at registrere sig på nogen af de to skemaer, DV-2021 eller DV-2022.

Amerikansk visum til officiel regeringsrejse - Stats- og regeringschefer (f.eks. Præsidenter og premierministre) kan ansøge om et A-1-visum. Ambassadører, konsuler, ministre, kabinetsmedlemmer, EU- og AU-delegationsrepræsentanter og deres nærmeste familiemedlemmer er generelt også berettiget til et A-1 eller A-2 visum. Regeringsansatte, nogle militære embedsmænd, EU- eller AU-ansatte og deres nærmeste pårørende eller pårørende kan muligvis ansøge om et A-2-visum.

Amerikansk visum for personale i internationale organisationer - Visatyper G-1 til G-4 kan udstedes til personer, der arbejder for internationale organisationer, herunder regeringspersonale og deres nærmeste familie. G-5 visummet er tilgængeligt for de personlige ansatte for en G-1 til G-4 indehaver. Nationale repræsentanter, NATO's personale og deres nærmeste familiemedlemmer kan ansøge om et NATO-1 til NATO-6 visum. Deres personlige ansatte kan også tildeles et NATO-7 visum.

Visa for midlertidigt religiøse arbejdere - Rejsende, der kvalificerer sig til et visum til en midlertidig religiøs arbejder (R-1), skal have arbejdet i mindst 2 år for den samme religiøse organisation, som de planlægger at tjene i USA som minister eller religiøs erhvervsarbejder. De skal også mindst arbejde på deltid for denne organisation, mens de opholder sig i USA..

Besætningsvisum - Piloter og flyvemænd, der arbejder på et kommercielt fly, kaptajner, ingeniører og nogle besætninger på søfartøjer, livreddere, køkken- og ventepersonale og andet personale på et krydstogtskib og praktikanter for træningsfartøjer kan ansøge om et besætningsvisum (D). Ansøgere skal agte at forlade USA inden for 29 dage efter indrejsen for at kvalificere sig til dette visum.

Opfølgning for flygtninge og asyler - Rejsende, der har fået status som asyl eller flygtning i USA, kan ansøge om at ægtefællen og deres ugifte børn kan rejse til dem, ved hjælp af formular I-730.

Visa Waiver programmet

Visa Waiver programmet, der i øjeblikket er sat på plads af Department of Homeland Security (DHS) tilbyder visumfri rejse i perioder på op til 90 dage. Borgere i 41 lande er i øjeblikket berettiget til at ansøge. Disse udenlandske statsborgere skal ansøge om deres godkendte rejsetilladelse online, via det elektroniske system for rejseautorisation (ESTA). Ansøgningen kan ikke fornyes, og ansøgerens ophold kan heller ikke forlænges.

ESTA-ansøgere skal udfylde et online ansøgningsskema og besvare alle de relevante formularspørgsmål. Beslutninger træffes normalt inden for få minutter, men i nogle tilfælde kan behandlingen tage op til 72 timer.

Når den er godkendt, kan en ESTA bruges til turisme, forretnings- og transitformål. Ansøgere kan dog ikke arbejde eller deltage i kurser, der tildeler akademisk kredit. For at kvalificere sig til en tilladelse skal en ansøger have en tur-returbillet, bruge et luftfartsselskab, der har tilmeldt sig Visa Waiver programaftalen samt opfylde andre ESTA-krav. Ansøgere, der er blevet nægtet ESTA, kan stadig ansøge om et Amerikansk visum.

Konklusion

Der er flere kategorier af amerikanske visa til immigrant- og ikke-immigrantformål. Denne artikel introducerede nogle af de mest almindelige typer immigrant- og ikke-immigrantvisum samt gennemgåede relevante kriterier for støtteberettigelse. Ansøgere, der er berettigede til visumfri rejse til De Forenede Stater, bør overveje at ansøge om indrejse under Visa Waiver programmet via ESTA, hvis deres besøg er under 90 dage pr. ophold og er til korte forretnings-, turisme- eller transitformål.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, medicinsk- eller transitformål, skal du i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge Ofte stillede spørgsmål for at lære mere om ESTA.

Ansøg om ESTA