Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er ESTA-reglerne?

Redigeret: Aug 24, 2023  | Tags: ESTA-støtteberettigelse, ESTA gyldighed, ESTA regler

En ESTA er en rejsetilladelse, som giver de berettigede rejsende mulighed for at besøge USA i forbindelse med forretning, turisme, sundhed, transit eller andre midlertidige formål uden at skulle have et visum. Det kan rekvireres online med relativ lethed, sammenlignet med processen med at opnå et visum til USA. Før du går i gang med en rejse til USA, skal udenlandske statsborgere være opmærksomme på restriktionerne for brug af en ESTA. Reglerne for brug af en ESTA er som følger:

  1. Længde af tilladelse - En ESTA kan kun bruges, hvis den er gyldig på afrejsedagen til USA. En ESTA udstedes for en periode på to år, eller indtil datoen for udløb af passet, alt efter hvilken dato der ligger først. En ESTA kan udløbe, mens en rejsende er i USA, uden at det påvirker godkendelsen, men de øvrige regler for rejser på et ESTA gælder stadig, specielt reglerne for opholdets varighed, ændring af oplysninger og rejseformål.
  2. Opholdets varighed - En ESTA kan bruges til flere besøg, og hvert besøg er begrænset til 90 dage eller derunder. Hvis en rejsende ønsker at bo i USA i mere end 90 dage, skal man have et visum, der er i overensstemmelse med formålet for personens rejse. Hvis en rejsende besøger USA i løbet af en tolvmåneders periode i mere end 90 dage eller mere end 90 dage på et enkelt besøg, er det sandsynligvis et visum, der skal bruges.
  3. Ændring af oplysninger - At få et nyt pas, statsborgerskab, ændre køn eller navn vil ugyldiggøre en ansøgers eksisterende ESTA, og en ny ESTA skal indhentes. Hver ESTA er knyttet til passets biometriske oplysninger, så når en af disse attributter ændres, vil et tidligere godkendt eller nægtet ESTA blive ugyldigt.
  4. Rejseformål - Rejsende kan bruge en ESTA til turisme, som fx at besøge venner, familie, ferie, for lægebehandling, samt til kortere kurser, der ikke er en del af en universitetsuddannelse. En ESTA kan også anvendes til forretningsformål, såsom forhandling af en kontrakt, deltage i faglige arrangementer, holde forretningsmøder og for afvikling af en ejendom. En ESTA kan også bruges til transitformål, hvorved rejsende stopper i USA på vej videre til en anden destination uden for USA. En ESTA kan ikke bruges til at få indkomst eller beskæftigelse fra kilder i USA, til faglige eller universitetskurser eller til andre anvendelser, såsom for en investor.

ESTA-reglerne håndhæver restriktioner for rejsende med det formål at sikre, at besøgende ikke udgør sikkerhedsmæssige eller økonomiske risici for amerikanske statsborgere eller fastboende. Uanset disse regler, forbliver ESTA en alsidig og praktisk rejsetilladelse, der giver næsten lige så stor nytte som et visum til USA, men meget nemmere at opnå.

Hvis du har et pas fra et visumfritagelsesland som fx Storbritannien, Irland, Australien, New Zealand eller et andet vesteuropæisk land og ønsker at få en ESTA for turisme, forretning, sundhedsmæssige årsager eller transitmæssige formål, kan du starte din ansøgning, ellers bedes du besøge afsnittet Ofte Stillede Spørgsmål for at lære mere om ESTA

Ansøg om ESTA