Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er ESTA-reglerne?

Redigeret: aug 24, 2023  | Tags: ESTA-regler, ESTA-berettigelse, ESTA-gyldighed

En ESTA er en rejsetilladelse, der giver berettigede rejsende mulighed for at besøge USA i forretningsøjemed, turisme, medicin, transit eller andre midlertidige formål uden at få et visum. Den kan fås online relativt nemt sammenlignet med processen for at få et amerikansk visum. Før man rejser til USA, skal udenlandske besøgende være opmærksomme på restriktionerne for at bruge en ESTA. Reglerne for at bruge en ESTA er som følger:

What are the ESTA rules?
Hvad er ESTA-reglerne?


Generelle vilkår

Formålet med rejsen

Rejser under ESTA skal være til forretning, fornøjelse eller transit. Det giver ikke mulighed for beskæftigelse, studier eller ophold i USA.

Varighed af ophold

Du har lov til at blive i op til 90 dage pr. besøg. Hvis du bliver for længe, kan du blive udelukket fra fremtidige rejser under VWP, og det kan påvirke fremtidige visumansøgninger til USA.

Gyldighed

En godkendt ESTA er generelt gyldig i to år, eller indtil dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først. Det giver mulighed for flere indrejser i løbet af gyldighedsperioden.

Krav til pas

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over din planlagte afrejsedato fra USA.

Ingen garanti for indrejse

En godkendt ESTA garanterer ikke indrejse i USA. Den tillader dig kun at gå ombord på et flyselskab for at rejse til USA. Den endelige indrejse afgøres af de amerikanske told- og grænsekontrolmyndigheder (CBP).

Yderligere ESTA-regler

[1] Ingen forlængelser eller ændringer

VWP giver ikke mulighed for forlængelser eller ændringer af status. Hvis du har brug for at forlænge dit ophold eller ændre din status, skal du forlade USA og ansøge om det relevante visum.

[2] Tidligere afslag

Hvis du tidligere er blevet nægtet et amerikansk visum, eller hvis du er blevet deporteret eller fjernet fra USA, er du muligvis ikke kvalificeret til ESTA og skal muligvis ansøge om et visum.

[3] Straffeattest og andre afvisninger

Hvis du har en straffeattest, visse medicinske tilstande eller tidligere overtrædelser af immigrationsloven, kan du ikke være berettiget til ESTA.

[4] Forudgående godkendelse

Selv hvis du tidligere har haft en ESTA, skal du have en ny, hvis dit pas, navn, køn eller statsborgerskab ændrer sig, eller hvis din tidligere ESTA udløber.

[5] Begrænsninger efter overskridelse

Hvis du tidligere er blevet for længe på VWP, kan du blive permanent udelukket fra at bruge programmet igen.

[6] Restriktioner for transportører

Du skal ankomme via et VWP-godkendt transportselskab (de fleste luft- og søtransportselskaber er kvalificerede).

[7] Tilstødende øer og Canada/Mexico

Rejser til tilstødende øer, Canada eller Mexico er generelt tilladt, men kan være komplicerede, hvis din 90-dages periode udløber under dit besøg. Det tilrådes at konsultere U.S. Customs and Border Protection for afklaring.

[8] Bevis for videre rejse

Du kan blive bedt om at fremvise bevis for videre rejse eller andre planer om at forlade USA inden for 90 dage.

[9] Obligatoriske biometriske oplysninger

Ved ankomsten vil du blive udsat for indsamling af biometriske data som fingeraftryk og fotografier.

[10] ESTA-opdateringer

Mens mindre ændringer i rejseplanen ikke kræver en ESTA-opdatering, kan væsentlige ændringer som en ændring i afrejseby eller ankomstby i USA nødvendiggøre en ny ansøgning.

Konklusion

ESTA-reglerne håndhæver restriktioner for rejsende med det formål at sikre, at besøgende ikke udgør en sikkerhedsmæssig eller økonomisk risiko for amerikanske statsborgere eller personer med permanent ophold i USA. Uanset disse regler forbliver ESTA en alsidig og praktisk rejsetilladelse, der giver næsten lige så meget nytte som et amerikansk visum, med meget mindre byrde at opnå.

Læs altid de mest aktuelle retningslinjer og regler, da reglerne kan ændre sig efter min sidste opdatering. Manglende overholdelse af disse regler kan resultere i øjeblikkelig deportation og kan påvirke fremtidige rejser til USA.