Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

ESTA godkendt og derefter afvist

Redigeret: nov 01, 2022  | Tags: ESTA stat, ESTA ansøgningsskema

Introduktion

At få en ESTA godkendt og efterfølgende afvist er et uheldigt, men alligevel hyppigt resultat for mange besøgende fra Visa Waiver Programmet i USA. Utallige antal ferie- og forretningsrejser er blevet ødelagt, fordi ESTA-ansøgere ikke havde bekræftet status for deres ESTA-godkendelse, inden de tog til lufthavnen eller havnen for at gå ombord på deres luft- eller søfartøj til USA. Amerikanske rejsende, der ikke er i stand til at deltage i deres ferieplaner, vil sandsynligvis også lide økonomiske konsekvenser af at miste deres flybillet, hotel eller transportreservationer.

Hvorfor skulle en ESTA blive godkendt og derefter afvist?

En ESTA kan tilbagekaldes til enhver tid efter, at godkendelsen er givet. U.S. Customs and Border Protection (CBP) forbeholder sig retten til adgang for enhver ESTA-ansøger, der rejser under Visa Waiver-programmet. ESTA udfører flere og kontinuerlige immigrations- og sikkerhedstjek af ansøgerens berettigelse. Sådanne kontroller finder sted på forskellige retshåndhævelses-, immigrations- og andre databaser. Dette sikrer, at CBP's data altid er nøjagtige og aktuelle for at imødegå skiftende sikkerhedstrusler rundt om i verden.

Hvordan ved jeg, om min godkendte ESTA er blevet tilbagekaldt?

Du vil blive underrettet på en af disse måder, hvis din godkendte ESTA tilbagekaldes:

  1. Du vil modtage en e-mail fra Customs and Border Protection (CBP), om at din ESTA-ansøgningsstatus har ændret status. Når du har tjekket status, vil den indikere, at din ESTA er blevet tilbagekaldt eller angive "Rejse ikke autoriseret", hvilket betyder, at du ikke længere har tilladelse til at rejse under Visa Waiver-programmet.
  2. Du vil modtage en meddelelse fra det kommercielle luft- eller søfartselskab, du har booket din rejse om, at din ESTA ikke længere er gyldig eller godkendt.
  3. Du vil forsøge at tjekke ind online eller i afgangshavnen og blive underrettet af luft- eller søfartsrepræsentanter om, at din ESTA er blevet tilbagekaldt.
  4. I nogle sjældne tilfælde kan du blive bedt om at forlade det fly eller det søfartsselskab, du gik om bord på, før du tog afsted til USA, eller du vil blive nægtet indrejse ved ankomsten til den amerikanske grænse og få din ESTA tilbagekaldt.

Hvad er mine muligheder, hvis min ESTA blev godkendt og derefter afvist?

Hvis din ESTA blev godkendt, og du nægtes boarding på et luft- eller søfartøj til USA, bliver du nødt til at omlægge dine rejseplaner, indtil du har opnået den korrekte tilladelse, normalt i form af et amerikansk visum, hvis din ESTA har været tilbagekaldt eller afvist.

Hvad hvis der var en fejl på min ESTA?

Hvis du føler, at du muligvis har lavet en fejl på din ESTA, skal du gennemgå de svar, du har givet på din ansøgning, for at bekræfte, at der ikke er nogen kritiske fejl, der ville resultere i en tilbagekaldt ESTA. Hvis du ansøger igen, skal du gøre dig bekendt med trinene for at minimere almindelige ESTA-ansøgningsfejl.

Sådan forbliver du proaktiv med at tjekke din ESTA-status

Ansøgere rådes til omhyggeligt at tjekke de oplysninger, de giver på deres ESTA-formularer, samt bruge en betroet tredjepartsudbyder til at gennemgå deres ESTA-ansøgninger for eventuelle fejl eller uoverensstemmelser. Desuden rådes berørte ansøgere til at kontrollere status for deres ansøgning regelmæssigt indtil datoen for deres afrejse. Ansøgere kan regelmæssigt tjekke status for deres ESTA for at afgøre, om der har været en negativ ændring. At tjekke en ESTA-ansøgning tager under et minut og kan spare besværet med at skulle omlægge rejseplaner samt giver ro i sindet, når du rejser.

Konklusion

En tilbagekaldt ESTA kan føre til en pinlig og stressende situation med at skulle ombooke dine rejseplaner til USA samt have indflydelse på fremtidige ansøgninger om visum- og visumfritagelsesansøgninger i USA. Den bedste måde at reducere den samlede sværhedsgrad af disse rejsepåvirkninger på er regelmæssigt at kontrollere gyldigheden af din ESTA før afrejse til USA.