Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

ESTA for rejsende med flere pas eller statsborgerskaber

Redigeret: aug 24, 2023  | Tags: ESTA-krav, USA-visum, ESTA for dobbelt statsborgerskab

Introduktion

Det kan være svært at finde frem til kravene til amerikansk rejsetilladelse for rejsende med et enkelt pas. Hvad nu, hvis du er dobbelt statsborger eller har flere pas? Denne artikel er beregnet til at give information til personer, der har flere pas og ønsker at lære om visum- eller ESTA-krav, når de rejser til USA.

ESTA for Travelers with Multiple Passports or Citizenships
ESTA for rejsende med flere pas eller statsborgerskaber

Vigtige overvejelser for rejsende med flere pas

Ind- og udrejse af USA med det samme pas

Brug det samme pas til at rejse ind og ud af USA, som du brugte til din ESTA-ansøgning. Hvis du bruger forskellige pas, vil det sandsynligvis give problemer, når du rejser ind eller ud af landet.

Kontrol af din ESTA-gyldighed

Tjek din ESTA-status regelmæssigt før afrejse. ESTA er typisk gyldig i to år, eller indtil dit pas udløber, alt efter hvad der kommer først. Hvis du har et nyt pas, skal du bruge en ny ESTA.

Rejser til andre lande og statssponsorer af terrorisme

Rejser til nogle lande kan have konsekvenser for indrejse i USA. For eksempel kan besøg i Cuba, Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen (hvor USA anser dem for at være statssponsorer af terrorisme) den 1. marts 2011 eller senere have negativ indflydelse på beslutningen om en ESTA-ansøgning.

Politiske eller diplomatiske faktorer

Overvej eventuelle diplomatiske spændinger eller rejserestriktioner mellem USA og et af de lande, hvor du er statsborger. Dette kan potentielt påvirke din indrejse, selvom det generelt er usandsynligt under VWP.

Juridiske implikationer

At have dobbelt statsborgerskab kan have juridiske implikationer, såsom skatteforpligtelser eller militærtjeneste i et af landene. Sørg for, at du er opmærksom på disse faktorer.

Opdaterede dokumenter

Sørg for, at det pas, du har tænkt dig at bruge, er opdateret og opfylder USA's indrejsekrav (f.eks. bør det være et elektronisk pas med en digital chip, der indeholder biometriske oplysninger).

Navneforskelle

Hvis dit navn varierer mellem dine forskellige pas, kan det skabe forvirring eller forsinkelser ved immigrationen. Det er tilrådeligt at medbringe dokumentation, der forklarer forskellen, selvom du bør ansøge om ESTA ved at bruge navnet på det pas, du vil bruge til at rejse ind i USA.

CBP-inspektion

Husk, at det er de amerikanske told- og grænsekontrolmyndigheder, der tager den endelige beslutning om, hvorvidt du er berettiget til at rejse ind i USA. Medbring altid den nødvendige dokumentation for dine rejseplaner og din tilknytning til dit hjemland.

FAQ for ESTA-rejsende med flere statsborgerskaber

Hvad er forskellen mellem et visum og en visumfritagelse?

En ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en visumfritagelse, der gør det muligt for pasindehavere fra visumfritagelseslande at rejse ind i USA på besøg i op til 90 dage. Man kan ansøge om ESTA udelukkende online. Det tager ca. 10 minutter at udfylde en ansøgning, og godkendelsen gives inden for 72 timer. En ESTA er således en enkel og bekvem mulighed for rejsende, der ønsker at besøge USA i forbindelse med turisme, forretning, medicin eller transit.

Hvis du ikke er berettiget til ESTA baseret på ESTA-kravene eller er blevet nægtet en ESTA, vil et amerikansk visum være din næste mulighed. Et amerikansk visum kræver udfyldelse af en DS-160-formular samt fremmøde på et amerikansk konsulat eller en ambassade til et interview om din tidligere rejsehistorie og dit rejseformål i USA. Desuden kræver visumansøgninger ekstra behandlingstid for fysisk at udstede visummet i et pas og sende det tilbage til ansøgeren. Hele visumansøgningsprocessen kan tage alt fra et par uger til flere måneder.

Uanset om du vælger at ansøge om en ESTA eller et visum, skal det pas, du vælger at rejse med til USA, have en godkendt ESTA eller et amerikansk visum udstedt før din afrejse til USA.

Jeg har statsborgerskab i mere end ét land, der er berettiget til ESTA, hvilket skal jeg bruge på formularen?

Du kan bruge et pas efter eget valg til ESTA-ansøgningen. Du bør fortsætte med at bruge dette lands pas til alle fremtidige ESTA- eller visumansøgninger og dine USA-rejser, da det vil reducere sandsynligheden for forsinkelser i sagsbehandlingen eller problemer, der kan opstå, hvis du skifter mellem forskellige pas.

Jeg har flere statsborgerskaber, men et af dem er udløbet, hvad skal jeg skrive på formularen?

Indtast de seneste pasoplysninger uanset udløbsdatoen for eventuelle yderligere pas, du stadig har.

Jeg har statsborgerskab i et land, men jeg har ikke et pas, hvad skal jeg skrive på formularen?

Hvis du har statsborgerskab i et andet land, men ikke har et pas til det land, skal du stadig oplyse det andet statsborgerskab, men på ansøgningsskemaet kan du lade feltet 'Passport Number' stå tomt eller udfylde det med en række nuller, hvis du bliver bedt om det.

Har jeg brug for en ESTA, hvis jeg er amerikansk statsborger og også har et pas fra et visumfritagelsesland?

Nej, hvis du er amerikansk statsborger eller pasindehaver, skal du ikke ansøge om en ESTA. Du skal bruge dit amerikanske pas til at rejse ind i USA.

Hvilke pas er fritaget for at skulle have et amerikansk visum eller visumfritagelse?

Amerikanske statsborgere, der rejser ind i landet med deres amerikanske pas, behøver ikke et visum eller visumfritagelse til noget rejseformål. Borgere fra Bermuda, Canada, Marshalløerne, Mikronesien og Palau, der rejser til USA med deres respektive pas, behøver typisk ikke et visum eller visumfritagelse for at rejse til USA til de fleste turist-, forretnings- eller transitformål. Besøgende med disse pas kan dog stadig blive nægtet indrejse til USA i henhold til amerikansk immigrationslovgivning.

Konklusion

At have flere statsborgerskaber eller pas kan være forvirrende, når man skal ansøge om visum eller visumfritagelse. For at opsummere: Hvis du har et pas fra mindst ét visumfritagelsesland og et ikke-visumfritagelsesland, vil du være berettiget til at ansøge om ESTA. Hvis du er amerikansk statsborger og har et pas fra et visumfritagelsesland, har du ikke brug for en ESTA og bør rejse til USA med dit amerikanske pas. Hvis du bliver nægtet en ESTA eller ikke er kvalificeret, kan du stadig ansøge om et B2 turist- eller B1 forretningsvisum.

Hvis du har et pas fra et visumfritaget land og ønsker at få en ESTA til turist-, forretnings-, læge- eller transitformål, kan du komme i gang med din ansøgning, ellers kan du besøge FAQ 'en for at lære mere om ESTA.