Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Er der en ESTA-indberetningsformular?

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: ESTA-formular, ESTA-krav

Customs and Border Protection(CBP) kræver ikke længere, at rejsende, der besøger USA ad land-, luft- eller søvejen, udfylder papirbaserede I-94 eller I-94W Arrival / Departure formularer, som tidligere blev forvekslet med 'ESTA Entry Forms', da de blev krævet lige før lanceringen af ESTA i 2008. Siden 2008 har rejsende, der ankommer med fly eller skib til amerikanske territorier, derfor skullet ansøge om en ESTA online, hvis de ønsker at rejse under Visa Waiver-programmet.

What is the ESTA Entry Form?
Hvad er ESTA Entry Form?

Bruger man stadig I-94 eller I-94W formularer?

Før 2008 skulle ankomster til USA udfylde papirbaserede I-94- eller I-94W-formularer for at komme ind i USA. Papirbaserede I-94- og I-94W-formularer bruges ikke længere af CBP til at holde styr på afrejse- og ankomstdatoer for rejsende, der ankommer ad landvejen over den mexicanske og canadiske grænse. Men siden 2009 har kvalificerede rejsende, der ankommer med fly eller skib, skullet have enten en ESTA online eller et USA-visum. ESTA blev udviklet efter Implementing Recommendations of the 9/11 Commission Act of 2007 for rejsende under Visa Waiver Program, som oprindeligt blev dannet i 1986.

I oktober 2022 blev reglerne ændret igen. Fra denne dato skal alle VWP-berettigede rejsende have en ESTA-godkendelse, hvis de kører gennem grænsen til USA. Ikke-VWP berettigede rejsende skal udfylde digitale I-94 formularer.

Hvilke fordele giver ESTA i forhold til de papirbaserede I-94- og I-94W-formularer?

At udfylde en online ESTA indrejseformular er en enkel proces og skal udfyldes af rejsende, der ønsker at rejse til USA i forretnings-, turist- eller transitøjemed. Ansøgere har typisk brug for 15-20 minutter til at udfylde online indrejseformularen og indsende den til behandling. Beslutninger træffes typisk inden for få minutter efter, at betalingen er gennemført.

En godkendt ESTA giver borgere fra 41 visumfritagelseslande mulighed for at rejse til USA med en elektronisk rejsetilladelse. Rejsende, der er berettigede til ESTA, er dem, der har et pas fra et af 41 visumfritagelseslande og opfylder de krævede kriterier, der er fastsat af CBP. Der tilføjes jævnligt nye lande til Visa Waiver-programmet. Der er også andre faktorer, der har indflydelse på berettigelsen, bl.a. passtype, rejseformål samt rejse-, immigrations-, kriminal- og sygehistorie. Du kan tjekke, om du er berettiget til ESTA ved at gennemgå ESTA-kravene.

Hvad hvis en rejsende ikke er berettiget til en ESTA?

Rejsende, der ikke er berettiget til ESTA, skal ansøge om et amerikansk visum. Amerikanske visumansøgere kan udfylde DS-160 visumansøgningsskemaet online, men et interview på en amerikansk ambassade er et krav. Ansøgeren kan blive fritaget for at møde op på ambassaden, hvis ansøgeren tidligere har fået et amerikansk visum, eller hvis ansøgeren er under 14 år eller over 80 år. Når der planlægges en ambassadeaftale, vil det amerikanske visumansøgningssystem bede ansøgere om at fremlægge den nødvendige dokumentation baseret på deres omstændigheder.

Skal jeg stadig udfylde en toldformular, når jeg rejser ind i USA?

Alle personer, der rejser ind i USA, skal udfylde en CBP Declaration Form 6059B på papir eller digitalt. Udfyldelse af denne er påkrævet, uanset hvilken rejsetilladelse du bruger til at rejse ind i USA. Borgere i USA, indehavere af Green Card eller visum samt ESTA-ansøgere skal alle fremvise en udfyldt kopi af CBP Declaration Form 6059B for at passere gennem tolden. Hvis du ikke gør det, kan det føre til konfiskation af afgiftspligtige eller begrænsede varer, bøder, fængsel eller deportation.