Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

En rejseguide om amerikansk kultur

Redigeret: jan 21, 2024  | Tags: ESTA til turisme

USA er et stort land, der består af over 50 stater og mere end 325 millioner indbyggere. Selvom USA stadig betragtes som en relativt ung nation sammenlignet med vesteuropæiske lande, har landet en rig og mangfoldig kultur og historie. Hver stat i Amerika er unik med hensyn til smag, love, temperament og værdier.

A Traveler's Guide on American Culture
En rejseguide om amerikansk kultur

Hvis du er rejsende, kan dette være både udfordrende og spændende for dig. Det følgende er en kort guide om amerikansk kultur med nogle af de vigtigste ting, du bør forstå, når du besøger landet som turist eller forretningsrejsende.

Geografi, byer og befolkning

Før vi ser på den moderne amerikanske kultur, er det nyttigt at tage et kig på befolkningsstatistikkerne i forhold til landets størrelse. USA er rangeret som den 3. mest befolkede nation i verden efter Indien og Kina. Fra et geografisk perspektiv er det tilfældigvis det 4. største land i verden.

Som sådan spænder det over i alt 9 tidszoner og består af i alt 50 stater. Dette inkluderer Hawaii i Stillehavet og Alaska i den nordvestlige del af Canada.

Den største by er New York City, mens Washington D.C. fungerer som hovedstad. New York har en befolkning på omkring 9 millioner indbyggere. Andre tætbefolkede byer i USA er San Jose, Los Angeles, Dallas, Chicago, San Diego, San Antonio, Houston, Phoenix og Philadelphia.

Det naturlige landskab er lige så unikt og varieret som dets indbyggere. Fra de rolige strande i Miami til de sneklædte bjergtoppe i Colorado, de frodige skove i Sierra Nevada-bjergene i Californien og de vidtstrakte ørkener i Arizona - USA's geografi udgør et afgørende aspekt af hver enkelt stats identitet.

Som nation er Amerika opdelt i regioner: det nordøstlige USA, det sydlige USA, det midtvestlige USA og de vestlige stater. Hver region har sin egen kultur og smag.

Nationale symboler

Amerika har masser af nationale symboler såsom hymner, flag, mottoer og segl.

Det amerikanske flag

USA's flag betragtes som en vigtig del af nationen. Amerika blev grundlagt efter et oprør mod Storbritanniens styre. Flaget er gennem årene blevet set som en repræsentation af frihed fra enhver form for tyranni. Det amerikanske flag kaldes Stars and Stripes og har en stjerne for hver af de halvtreds stater samt en bjælke, der repræsenterer de tretten oprindelige kolonier.

Nationalhymne

The Star-Spangled Banner, som er den officielle nationalsang, indeholder følelsesladede tekster, der bruges som en reference til den amerikanske revolution. Både den amerikanske nationalsang og flaget har en intim forbindelse til hinanden.

'In God, We Trust' og 'E Pluribus Unum'

Amerika har to mottoer. "In God, We Trust" er det første motto, der blev vedtaget i 1956, og som der også henvises til i det sidste vers af landets nationalsang. Dette motto er en erstatning for det tidligere uofficielle latinske motto "E Pluribus Unum", som oversat blot betyder "En for mange". Det latinske motto findes stadig i landets store segl.

Det store segl

The Great Seal of the United States refererer til et seglstempel, der bruges af den føderale regering, når den skal godkende dokumenter. Det kan også findes på militære insignier, flag og amerikanske pas. Den forreste del af seglet har en amerikansk ørn, der ses holde et skjold over brystet.

På den ene side holder ørnen en olivengren, mens den på den anden side holder 13 pile. Det er en symbolik, der viser, at landet går ind for fred, men at det altid er klar til at gå i kamp. Seglet har også 13 stjerner, 13 pile og 13 oliven, der skal repræsentere de oprindelige 13 stater i landet.

På bagsiden af seglet er der en pyramide, som i zenit indeholder et øje i en trekant. Dette særlige øje kaldes forsynets øje og anses for at repræsentere Guds øje. De to sider af det store segl er blevet trykt i landets valuta.

Mangfoldighed

USA betegnes ofte som en smeltedigel. Det skyldes, at indbyggerne kommer fra forskellige kulturer og baggrunde. Derfor er der forskellige traditioner, værdier og overbevisninger blandt USA's indbyggere.

Amerikanernes skikke varierer fra familie til familie og fra region til region. Hvis du f.eks. bliver inviteret til en grillfest i Texas, kan det betyde, at du deltager i en grillkonkurrence i den lokale park; i Californien kan det betyde, at du griller ved stranden, og i New York City kan det betyde, at du deltager i en kvartersfest midt i byen. Du er derfor nødt til at prøve at opleve de forskellige traditioner, som dit værtssamfund tilbyder.

Religion

Selvom religion ikke spiller den samme rolle i USA som i mange andre lande, identificerer mange indbyggere i USA sig selv som kristne. Det er også vigtigt at bemærke, at cirka en fjerdedel af befolkningen hævder ikke at have noget religiøst tilhørsforhold.

USA har ikke en etableret statskirke eller en given religion, der støttes af den føderale regering. Generelt set er mange amerikanere tilbøjelige til at være private omkring deres religiøse tilhørsforhold. Derfor er det tilrådeligt at afholde sig fra at tale om religion med fremmede.

Kristendommen i Amerika er opdelt i protestantisme og katolikker. Protestanterne er yderligere opdelt i flere kirkegrupperinger: Christian Scientist, Baptist, Mormon og Methodist, for at nævne nogle få. Det er vigtigt at bemærke, at kristendommen kommer med forskellige trosretninger, og at amerikanerne støtter forskellige religioner.

Mad

Når det gælder køkkener, er maden ofte forskellig fra stat til stat og fra region til region. For eksempel er chiligryderetter og fajitas synonymt med New Mexico, mens cheesesteaks ofte forbindes med Philadelphia. Det er også muligt at finde forskellige køkkener i byerne på grund af den store tilstedeværelse af indvandrersamfund fra Asien, Afrika og Europa. Afhængigt af hvor du opholder dig i USA, kan du tage til forskellige byer for at opleve køkkener, der er inspireret af amerikanske indbyggere med forskellige kulturelle baggrunde.

Konklusion

Nu hvor du har lært mere om amerikansk kultur, har du forhåbentlig fået en større forståelse for landet og dets indbyggere. Hver af de 50 stater har noget unikt at tilbyde besøgende. Derfor vil det være en fordel for rejsende at have en fleksibel rejseplan, så de kan besøge flere stater.