At rejse med medicinsk udstyr til USA

Udgivet: Jun 30, 2022, Redigeret: Jun 30, 2022 | Tags: Luftfartssikkerhed, Lufthavnssikkerhed

At rejse med medicinsk udstyr og midler kan være besværligt, men det er ikke umuligt. Nedenfor er et par tips, til at gøre processen lettere.

Personer, der rejser med eksternt medicinsk udstyr, f.eks. en port eller et fodringsrør, skal informere sikkerhedspersonalet om dette, når de ankommer til kontrolpunktet. De hjælper dig derefter med at blive korrekt screenet og anvende en anden screening på det medicinske udstyr, mens du passerer gennem kontrolpunktet.

Hvis du har internt medicinsk udstyr, f.eks. en pacemaker, skal du informere sikkerhedsofficeren om dette inden din screening. Han eller hun kan derefter sikre, at du bliver screenet korrekt, så du kan fortsætte til boardingområdet uden forsinkelser.

Tips til rejsende med medicinsk udstyr, handicap eller medicinske tilstande

Rejsende med medicinske tilstande eller handicap, der skal bruge et eller flere medicinske anordninger, har ingen grund til at se på et TSA-kontrolpunkt (Transportation Security Administration) som en hindring for rejsen. Sandheden er, at det er fint at rejse med en brystpumpe eller en CPAP-maskine. Og hvis du har brug for at rejse med en stomipose eller en insulinpumpe, er der ingen grund til ikke at flyve. Mennesker med midlertidige medicinske tilstande, f.eks. nogen med et brækket ben, bør heller ikke lade et TSA-kontrolpunkt afskrække dem.

Faktum er, at alle rejsende skal screenes ved kontrolpunktet. Rejsende med en medicinsk tilstand eller et handicap, eller hans eller hendes rejsepartner, kan frit diskutere den bedst mulige måde at tackle eventuelle bekymringer, de måtte have om screeningsprocessen med en TSA-officer. Rejsende kan give denne officer medicinsk dokumentation såsom et TSA-underretningskort, der diskret beskriver den tilstand, de lider af. De kan også bede om en tilpasning af proceduren til sikkerhedsscreening.

Hvis en rejsende med en medicinsk tilstand, medicinsk udstyr eller handicap får godkendelse til at bruge TSA Pre✓®, behøver de ikke fjerne bærbare computere, sko, bælter, 3-1-1 væsker eller lette jakker, før de bliver screenet. Det er dog obligatorisk for alle at blive screenet ved kontrolpunktet, enten ved en pat-down eller ved hjælp af teknologi. TSA-officerer har også lov til at pudse en rejsendes udstyr, mobilitetshjælpemidler, hænder og alt eksternt medicinsk udstyr for at teste for sprængstoffer. Dette vil involvere brugen af eksplosivsporingsdetekteringsteknologi.

Personer med medicinske tilstande og handicap behøver ikke fjerne deres sko, hvis de lider af en medicinsk tilstand eller er handicappede. Sko skal dog bestå en anden screening, herunder en fysisk/visuel inspektion plus en sporingstest for eksplosiver. Du kan bede om at blive siddende under denne del af screeningen.

Udelukkelser - Væsker betragtes ikke som medicinsk udstyr

Det skal bemærkes, at flydende medicin får lov til at passere gennem kontrolpunktet, men de vil blive screenet. Hvis den samlede vægt er mere end 100 gram, skal disse væsker gennemgå en anden screeningproces. Du skal også erklære dem, når du kommer til kontrolpunktet. Relaterede emner, f.eks. sprøjter, vil blive tilladt gennem kontrolpunktet, men de skal også screenes.

De fem bedste TSA-ressourcer

TSA har en række ressourcer til personer med handicap eller som rejser med medicinske tilstande og/eller medicinsk udstyr for at sikre, at de er i stand til at gennemgå sikkerhedsscreening med værdighed, på kortest mulig tid og uden besvær.

Listen inkluderer TSA Contact Center, TSA Cares Helpline, information, der deles på www.tsa.gov-webstedet, passagerstøtteekspert og interaktive Facebook Messenger- og Twitter-konti.

TSA Contact Center - Dette er et callcenter, som enkeltpersoner kan kontakte med deres spørgsmål, enten via e-mail på TSA-ContactCenter@tsa.dhs.gov eller via en gratis telefonlinje på 1-866-289-9673. Der er også en automatiseret service, der er tilgængelig døgnet rundt fra mandag til søndag.

TSA Cares - En gratis hjælpelinje på 1-855-787-2227, tilbyder en service, hvor rejsende med medicinske tilstande eller handicap, eller deres familiemedlemmer, kan få svar på spørgsmål, de måtte have om screeningprocedurer og politikker, og hvad de kan forvente ved sikkerhedskontrollen 72 timer før du tager ud på en tur. Tilskadekomne servicemedlemmer og veteraner, herunder dem, der er involveret i Wounded Warrior Program, er velkomne til at kontakte TSA Cares for at hjælpe med at lette screeningsprocessen. Ved at kontakte denne hjælpelinje med deres spørgsmål kan rejsende tage meget af angsten ud af processen og ankomme til lufthavnen og vide nøjagtigt, hvad de kan forvente af screeningprocessen.

Passagerstøtteeksperter - Disse er grundigt uddannede TSA-embedsmænd i lufthavne, der har modtaget dybdegående uddannelse i screening og interagering med rejsende, der har medicinske tilstande eller handicap, eller som rejser med et eller flere medicinske apparater. Enkeltpersoner, der er bekymrede over lufthavnens sikkerhedsscreeningsproces, eller som har brug for tilpasning til screeningproceduren, har lov til at anmode om assistance på stedet fra en passagerstøtteekspert eller bede om en tilsynsførende TSA-officer.

TSA-websted - Der er sektioner dedikeret til at give oplysninger om rejser med medicinske tilstande, handicap og medicinsk udstyr på det officielle TSA-websted. Disse sektioner indeholder en bred vifte af nyttige oplysninger. Se efter rullemenuen, der giver besøgende på websitet mulighed for at vælge detaljerede oplysninger om den særlige situation, de har spørgsmål om. Eksempler inkluderer rejser med afasi, demens, Alzheimers eller hjerneskade; medicin; intellektuel handicap eller autisme, svag syn eller blindhed; hørehæmmede eller døvhed brug af internt eller eksternt medicinsk udstyr eller implantater; mobilitetshandicap, udstyr og hjælpemidler, støtteapparater, seler, støbte eller proteser; nylig brug afradioaktive materialer eller medicin; brug af servicedyr, herunder hunde; åndedrætsværn.

Twitter-konto - TSA kører også en meget nyttig interaktiv Twitter-konto med brugernavnet @AskTSA. Dette giver en platform, hvor alle kan stille spørgsmål om screeningsprocessen for medicinske tilstande og medicinsk udstyr, lige fra at passere gennem et kontrolpunkt, hvis du har en stomipose under dit tøj til at rejse med en midlertidig medicinsk tilstand, såsom et brækket ben eller arm. Rejsende, der har spørgsmål om ethvert aspekt af screeningprocessen, kan få live assistance fra en TSA-medarbejder hver dag, året rundt, via denne Twitter-konto. En anden mulighed er at bruge Facebook Messenger til at sende dine kommentarer eller spørgsmål til TSA.

Konklusion

Uanset om du har et midlertidigt eller permanent handicap eller påbegynder en tur med nogen, der lider af et handicap, er der mange procedurer i dag for at gøre din rejse til USA lettere og mere behagelig. Med korrekt planlægning og ved at give dig selv de oplysninger, der er indeholdt i denne artikel, har du en bedre chance for at klare din rejse problemfrit. Vær forberedt, kend dine rettigheder, og få hjælp fra de rigtige mennesker, hvis du oplever problemer eller har spørgsmål.

Del

FacebookTwitterYoutube

Ansøg om ESTA

ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse for berettigede rejsende, der rejser ind i USA til lands, i luften eller til vands for besøg under 90 dage.

Ansøg om ESTA