Tjek ESTA-status
ESTA nyheder, information og hjælp.

Hvad er Automated Passport Control (APC)?

Redigeret: okt 15, 2023  | Tags: APC, Lufthavnssikkerhed, ESTA berettigelse

I deres igangværende bestræbelser på bedre at styre det stigende antal rejsende i amerikanske lufthavne, samarbejdede CBP og lufthavnsmyndighederne for et par år siden om at lancere programmet APC (Automated Passport Control). Denne innovative teknologi har til formål at fremskynde rejsendes inspektionsprocessen ved at tilbyde Automated Passport Control (APC) selvbetjeningskiosker, hvor passagerer kan indsende deres biografiske oplysninger og toldangivelse elektronisk. Siden programmet blev introduceret i maj 2013, har det været med til at reducere ventetiden på 20-40 %..

Formålet Automated Passport Control (APC) kiosker

Hovedformålet med APC-systemet er at øge produktiviteten for CBP-officerer (told- og grænsebeskyttelse) ved at flytte en række af de nødvendige, men rutinemæssige dataindsamlingsfunktioner til passagerer på et tidspunkt, hvor de ellers ville stå i lange køer og vente på at blive betjent. Da køerne ved APC-kioskerne typisk er væsentligt kortere, kan rejsende behandles hurtigere og være hurtigere på vej.

Bortset fra det, er APC-kioskerne i stand til at frigøre dem til andre opgaver, ved at reducere arbejdsbyrden for CBP-officerer. Disse kiosker er ikke komplicerede at bruge, de kræver ikke betaling af medlemsgebyrer, og der er ingen forhåndsregistrering involveret i processen. En anden fordel er, at brugeren ikke skal udfylde en erklæringsformular, da alle nødvendige spørgsmål er dækket af kioskens elektroniske system.

Hvad indebærer Automated Passport Control?

APC eller Automated Passport Control er et program, der drives af CBP (Customs and Border Protection) regeringsagentur. Det har til formål at fremskynde indrejseprocessen for følgende grupper af mennesker:

 • Statsborgere i USA
 • Lovlige fastboende i USA
 • Deltagere i kvalificerede Visa Waiver-programmer såsom ESTA
 • Statsborgere i Canada
 • Visse specifikke rejsende, der har et amerikansk visum

APC gør dette ved at automatisere processen gennem Custom and Border Protections primære inspektionsområde. Rejsende kan bruge selvbetjeningskiosker, hvor de indsender biografiske data og besvarer spørgsmål.

Vær opmærksom på følgende: Der er ingen omkostninger involveret. APC kræver heller ikke, at du tilmelder dig noget program, og det kræver heller ikke forhåndsregistrering. For så vidt angår håndteringen af personoplysninger/data, overholder den meget høje standarder for beskyttelse. Rejsende, der bruger APC, nyder godt af reducerede ventetider, hurtigere behandling og mindre trængsel.

Hvordan fungerer Automated Passport Control?

Uanset hvor APC-systemet bliver anvendt, kan berettigede passagerer gå direkte til APC-kioskerne i lufthavnens paskontrolområde i stedet for at skulle udfylde en udskrevet toldangivelsesformular. Når de er i kiosken, vil den rejsende blive bedt om at tage sit billede, scanne sit pas og besvare et par spørgsmål relateret til CBP for at verificere deres flyrejse og biografiske oplysninger.

Så snart en passager har gennemført denne proces, vil de få udstedt en kvittering. Han eller hun kan derefter tage kvitteringen sammen med deres pas til en CBP-officer til den sidste fase af inspektionen, før han eller hun får grønt lys til at rejse ind i USA.

APC-kioskerne gør det muligt at behandle en gruppe af personer, der bor på samme adresse, på samme tid.

I hvilke lufthavne kan kvalificerede rejsende bruge APC-systemet?

Følgende amerikanske lufthavne har i øjeblikket APC-kiosker. Flere forventes at blive tilføjet i fremtiden:

 • Albuquerque International Airport (ABQ)
 • Edmonton International Airport (YEG)
 • Newark Liberty International Airport (EWR)
 • Oakland International Airport (OAK)
 • Ontario International Airport (ONT)
 • Philadelphia International Airport (PHL)
 • Salt Lake City International Airport (SLC)
 • St. Petersburg-Clearwater International Airport (PIE)
 • Stewart International Airport (SWF)
 • T.F. Green International Airport (PVD)
 • Vancouver Seaport (YHC)

Hvordan bruger en rejsende APC-kiosken?

For at komme i gang skal en kvalificeret rejsende aktivere skærmen og vælge deres type rejsedokument. Det næste trin er at scanne dette dokument og vælge en grund til, hvorfor de rejser til USA. Efter det skal de tage deres fingeraftryk samt et foto af dem selv og svare på et par deklarationsspørgsmål. Systemet sender derefter disse oplysninger til CBP, hvor der udføres en standard risikovurdering. Når det er gjort, udskriver maskinen en kvittering.

Så snart den rejsende er færdig ved APC-kiosken, skal han eller hun tage deres rejsedokument, udskrevne kvittering og boardingpas (hvor relevant) til en CBP-officer, som vil verificere alt, før han giver endelig godkendelse.

Hvem er kvalificeret til at bruge det automatiske paskontrolsystem?

Statsborgere og lovlige fastboende i USA, statsborgere i Canada, deltagere i et berettiget VWP (Visa Waiver Program) og rejsende, der rejser ind i USA med et D-, C1/D- eller B1/B2-visum, har tilladelse til at bruge APC-kiosker.

Har indehavere af et amerikansk lovligt permanent opholdskort, et amerikansk grænseovergangskort, et amerikansk visum og et VWP (Visa Waiver Program) rejsende - inklusive ESTA-pasindehavere, som tidligere er kommet ind i USA under dette system - tilladt at bruge APC?

Ja, disse rejsende har tilladelse til at bruge APC og vil passere via en lignende APC-kioskprocedure som beskrevet ovenfor. De bliver dog nødt til at gennemgå en noget anderledes fingeraftryks- og fotooptagelsesproces. Det skal bemærkes på dette stadium, at ESTA-besøgende kun må forblive i USA i 90 dage eller mindre.

Er rejsende, der bruger APC-kiosken, stadig forpligtet til at udfylde en toldangivelsesformular?

Nej, det er ikke nødvendigt. En rejsende vil være i stand til elektronisk at besvare disse spørgsmål under sit besøg i APC-kiosken. Bagefter vil disse oplysninger blive verificeret mundtligt af en CBP-officer. Hvis du allerede har udfyldt en CBP-erklæringsformular, og CBP-medarbejderen informerer dig om, at dette ikke længere er nødvendigt, skal du bede embedsmanden om at makulere formularen.

Vil jeg være i stand til at besvare spørgsmålene i APC-kiosken på mit sprog?

Følgende sprog er i øjeblikket tilgængelige i APC-kiosker: engelsk, fransk, spansk, italiensk, hollandsk, koreansk, kinesisk (forenklet/traditionelt), tysk og japansk.

Hvad er forudsætningerne for at gennemføre en transaktion i en APC-kiosk?

Nedenfor er en liste over de forudsætninger, der kræves for vellykket behandling i en APC-kiosk:

 • Den rejsende skal have et maskinlæsbart, gyldigt amerikansk, canadisk eller visumfritagelsesprogram med ESTA-pas, amerikansk grænseovergangskort (US BCC), amerikansk visa eller amerikansk LPR-kort.
 • Hvis en rejsende har et canadisk pas, bør det ikke udløbe inden for de næste 180 dage.
 • Visumfritagelsesprogrammets udløbsdato bør ikke være inden for de næste 90 dage.
 • Det er ikke nødvendigt at have et skriftligt angivelseskort.
 • Det grønne tiltrækningslys skal være tændt
 • Kiosken skal vise en velkomstskærm

Flere APC-kiosk ofte stillede spørgsmål

Q. Bruger APC-systemet sikker teknologi?

A. Ja. Ingen personlige data gemmes af APC-systemet. Rejsendes svar på deklarationsspørgsmålene og deres rejsedokumentoplysninger sendes mellem kiosken og CBP (Customs and Border Protection) gennem et sikkert system, der bruger krypteringsprotokoller på højt niveau svarende til den måde, det gøres, når oplysninger indsendes af en CBP-officer fra en af standene.

Q. Hvorfor skal mit billede tages?

A. Et rejsendes billede skal tages for at gøre det muligt for DVO (Document Verification Officer) at bekræfte, at erklæringskvitteringen er for den samme person, som brugte APC-kiosken, og at billedet på kvitteringen og rejsedokumentet stemmer overens. I tilfælde af Visa Waiver Program-rejsende, som har en gyldig ESTA, og som genindrejser i USA, er billedet nødvendigt for at holde U.S. Visit-programmet, som overvåges af CBP, opdateret.

Q. Kan en APC-kiosk behandle et pas, hvis udløbsdato er blevet midlertidigt forlænget?

A. Nej, det vil ikke være muligt. Rejsende med en sådan midlertidig forlængelse skal behandles af en CBP-officer ved en af standene.

Q. Vil et udløbet LPR-kort eller et, der er blevet forlænget i en vis periode, stadig fungere i en af APC-kioskerne?

A. Nej, det er ikke muligt. Når MRZ (maskinlæsbar zone) på LPR-kortet scannes, kan maskinen ikke læse indholdet i strengen. I dette tilfælde, og også i tilfælde af udløbne kort, vil kiosken anmode brugeren om at gå til en CBP-stand.

Q. Er kiosker i stand til at behandle beskadigede rejsedokumenter?

A. Generelt bør det være muligt at behandle beskadigede rejsedokumenter, forudsat at de to linjer kode, der vises nederst på hovedsiden, forbliver læsbare.

Q. Hvad skal jeg gøre, hvis mit rejsedokument ikke scannes korrekt?

A. Prøv at scanne det igen, eller gå til en anden kiosk. Hvis problemet fortsætter, skal du gøre følgende:

 • Indsæt rejsedokumentet med forsiden nedad med MRZ-siden først.
 • Skub det helt mod bagsiden af scanneren, mens du holder det fladt.
 • Hvis der stadig er et problem, så prøv at skubbe rejsedokumentet så langt som muligt mod venstre hjørne.